Διατροφή

Αυτές οι τροφές θα σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος και να κάψετε λίπος

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι για να χάσετε βάρος δεν αρκεί μόνο να κάνετε δίαιτα. Χρειάζεται να υιοθετήσετε έναν υγιεινό τρόπο ζωής ώστε να διατηρήσετε σταθερό το βάρος σας. Πρέπει επίσης να ασκείστε τακτικά. Αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να δείτε ο σώμα σας να αλλάζει χωρίς αυξομειώσεις βάρους. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένες τροφές που βοηθούν τις γυναίκες να χάσουν κιλά.

Πάμε να δούμε ποιες είναι:

Μήλα και αχλάδια

Στο πλαίσιο έρευνας από το Κρατικό Πανεπιστήμιο του Ρίο ντε Τζανέιρο γυναίκες έτρωγαν μήλα, αχλάδια και μπισκότα βρώμης τρεις φορές την ημέρα. Μετά από 12 εβδομάδες, η ομάδα που κατανάλωνε μόνο τα δύο φρούτα έχασε περισσότερο βάρος και είχε μεγαλύτερη μείωση της γλυκόζης στο αίμα από την ομάδα που έτρωγε τα μπισκότα βρώμης.

Κοτόπουλο

Μελέτη του 2013 που παρουσιάστηκε στο ιατρικό περιοδικό Obesity ανέφερε ότι η ενίσχυση της πρωτεΐνης μειώνει το συνολικό σωματικό λίπος και το κοιλιακό και βοηθά στην αύξηση της άπαχης μάζας του σώματος.

Δημητριακά ολικής άλεσης

Μια μελέτη του Πανεπιστημίου Tufts έδειξε ότι τα άτομα που τρώνε τρεις ή περισσότερες μερίδες ολικής αλέσεως όπως πλιγούρι βρώμης είχαν 10% λιγότερο λίπος στην κοιλιά από ό, τι άτομα που έτρωγαν την ίδια ποσότητα λευκών υδατανθράκων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα δημητριακά ολικής αλέσεως έχουν υψηλότερη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, η οποία σας κρατά χορτάτους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Αβοκάντο

Τα αβοκάντο μπορούν να σας βοηθήσουν να χάσετε βάρος για πολλούς λόγους. Ο βασικότερος είναι γιατί είναι πλούσια σε πολλά θρεπτικά συστατικά που συμβάλλουν στην υψηλότερη πρόσληψη ινών, υγιεινών λιπών, βιταμινών Ε και C, φολικού οξέος, μαγνησίου, χαλκού και καλίου.

Πηγή: onmed.gr