ΛΑΡΙΣΑ

Βιωματικό Εργαστήριο από τα ΤΟΜΥ Γιάννουλης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα Ψυχικής Υγείας

Στις 07/10/2020 και ώρα 11:00π.μ., η 10η ΤΟ.Μ.Υ. Λάρισας (Γιάννουλης) και ο Ξενώνας Φιλοξενίας Γυναικών (Θυμάτων Βίας ή και Πολλαπλών Διακρίσεων) του Δήμου Λαρισαίων, διοργάνωσαν και πραγματοποίησαν από κοινού, βιωματικό εργαστήριo, στο πλαίσιο ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης πάνω στο θέμα της ψυχικής υγείας και της αυτοφροντίδας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τη Ψυχική Υγεία (10η Οκτωβρίου).

Η εν λόγω βιωματική δράση απευθύνθηκε σε μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης και ενθάρρυνε την αναγνώριση εννοιών (αυτοφροντίδα, κλπ), συναισθημάτων και τη διερεύνηση εναλλακτικών τρόπων επίλυσης προβλημάτων. Τα μέλη συζήτησαν ανοιχτά με τις συντονίστριες τί σημαίνει αυτό-φροντίδα και πώς η φροντίδα του εαυτού συμβάλει στην ενίσχυση της Ψυχικής μας Υγείας.

Στο βιωματικό εργαστήρι συμμετείχε το προσωπικό της 10ης ΤΟ.Μ.Υ. Λάρισας (Γιάννουλης): κα Τερζενίδου Αθηνά (Κοινωνική Λειτουργός) και κα Μεσίρα Χαρούλα (Επισκέπτρια Υγείας) και του Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών (Θυμάτων Βίας ή και Πολλαπλών Διακρίσεων) του Δήμου Λαρισαίων: κα Ματζίρη Γεωργία (Ψυχολόγος) και κα Τσολάκη Ασπασία (Παιδοψυχολόγος).

Η δράση πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Μορφωτικού Συλλόγου, αφού πρωτίστως λήφθηκαν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας κατά του Covid-19 και τηρήθηκαν οι απαραίτητες αποστάσεις κατά τη διάρκεια του βιωματικού εργαστηρίου. Ευχαριστούμε θερμά τα μέλη του Μορφωτικού Συλλόγου Γιάννουλης για την θερμή υποδοχή και ανταπόκρισή τους.