Καρδίτσα

Με μεγάλη επιτυχία η εθελοντική αιμοδοσία στους Σοφάδες

Με επιτυχία στέφθηκε η δράση της εθελοντικής αιμοδοσίας την Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου στο πνευματικό κέντρο Σοφάδων, στο πλαίσιο ενίσχυσης της Τράπεζας Αίματος Σοφάδων.

Δεκάδες συνδημότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και πρόσφεραν αυτό το πολύτιμο αγαθό για τον συνάνθρωπο.

Η προσφορά ήταν μεγάλη και ιδιαίτερα συγκινητική. Συνολικά συγκεντρώθηκαν 52 μονάδες αίματος, αριθμός ιδιαίτερα ικανοποιητικός και ενθαρρυντικός, καθώς σημειώθηκε σε μια περίοδο, που λόγω του φόβου για την εξάπλωση του COVID- 19 έχει μειωθεί κατακόρυφα ο αριθμός των πολιτών που μεταβαίνουν σε νοσοκομεία για να δώσουν αίμα, ενώ τα ακραία καιρικά φαινόμενα απέτρεψαν αρκετούς ακόμη εθελοντές.

Η συλλογή αίματος έγινε από εξειδικευμένο προσωπικό και αφού είχαν ληφθεί όλοι οι κανόνες πρόληψης, και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ορθή διαδικασία της αιμοδοσίας.

Αναφερόμενος στην αιμοδοσία ο Αντιπρόεδρος του ΔΟΠΑΠΣ κ. Δημήτρης Αλεξόπουλος τόνισε:

«Σε μία δύσκολη χρονική συγκυρία λόγω της εξάπλωσης του κορωνοϊού αλλά και των πρωτόγνωρων καιρικών φαινομένων, ένας μεγάλος αριθμός εθελοντών αιμοδοτών προσήλθε για να επιτελέσει το «ιερό» του καθήκον και να πιστοποιήσει το γεγονός ότι οι συνδημότες μας διακρίνονται για την ευαισθησία τους και το αίσθημα προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

Ευχαριστούμε όλους τους εργαζομένους και τους εθελοντές που εργάστηκαν για να πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία . Αλλά κυρίως να πούμε ένα «μπράβο» και ένα «ευχαριστώ» στους εθελοντές αιμοδότες  που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας.»