Εκδηλώσεις

ΣΤ’ Κύκλος Διαλέξεων για Θέματα Δημόσιας Υγείας

Save the Date Πανδημία COVID19 Δεύτερο Κύμα

Η παγκόσμια κοινότητα εξακολουθεί να είναι καθηλωμένη από την πανδημία, που σε διάστημα  μηνών έχει κοστίσει σχεδόν 964.000 νεκρούς,  περισσότερα από 31 εκατ. κρούσματα  και έχει οδηγήσει σε πρωτοφανή οικονομική κρίση.

Ο ερευνητικός μαραθώνιος για δημιουργία εμβολίων και η εν θερμώ παραγόμενη επιστημονική γνώση για τον ιό, τη νόσο και τις μακροχρόνιες συνέπειές της, συνοδεύονται από αρκετά αναπάντητα επί του παρόντος ερωτήματα, ενώ ταυτόχρονα  η παραπληροφόρηση  δυσχεραίνει την εφαρμογή των μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας. 

Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος, εγκαινιάζει τον 6 κύκλο Διαλέξεων σε θέματα Δημόσιας Υγείας,  στις 7 Οκτωβρίου 2020, ώρα 19.00, με διαδικτυακή Συζήτηση Στρογγύλης Τράπεζας αφιερωμένη στο φλέγον ζήτημα της πανδημίας.

Με στόχο πάντα την έγκυρη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, η συγκεκριμένη συζήτηση θα επιχειρήσει να συνοψίσει το αποτύπωμα της πανδημίας στη χώρα μας, την τρέχουσα γνώση και θεραπευτική πρακτική, την πορεία της έρευνας για εμβόλια, καθώς επίσης και να φωτίσει με καινούρια δεδομένα την ιδιαίτερη σχέση εγκυμοσύνης κα ι  COVID-19.

Εισαγωγή-Συντονισμός: Παναγιώτης Μπεχράκης, Διευθυντής Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος

Ομιλητές:
Θοδωρής Λύτρας, Επίκουρος Καθηγητής Δημόσιας Υγείας Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου
Γεώργιος Σαρόγλου, Ομότιμος Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμώξεων ΕΚΠΑ
Στέφανος Χανδακάς, Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, Ιδρυτής & Πρόεδρος HOPEgenesis

Θα ακολουθήσει επίσημη πρόσκληση.

Μπορείτε να βρείτε το πλήρες πρόγραμμα του 6ου Κύκλου Διαλέξεων του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας εδώ.
Για να παρακολουθήσετε τις διαλέξεις του 3ου, 4ου και 5ου Κύκλου Διαλέξεων στο κανάλι του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας στο Youtube.

Για τους ιατρούς που παρακολουθούν τις διαλέξεις, χορηγούνται μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης (CME-CPD credits) από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο, ενώ για τους νοσηλευτές χορηγούνται Μονάδες Συνεχιζόμενης Νοσηλευτικής Εκπαίδευσης από την Ένωση Νοσηλευτών Ελλάδος-ΕΝΕ