Γυναίκα

Σακούλες κάτω από τα μάτια: Πώς θα τις εξαφανίσετε

Για τις σακούλες κάτω από τα μάτια ευθύνονται πολλές αιτίες, όπως η γήρανση, οι ορμονικές αλλαγές (περίοδος, εγκυμοσύνη), ο τρόπος ζωής και οι βλαβερές συνήθειες.

Υπάρχουν βέβαια και παθολογικές καταστάσεις που προκαλούν σακούλες, όπως η δερματίτιδα, οι αλλεργίες, η θυρεοειδοπάθεια κλπ., οι οποίες διορθώνονται μόνο με βλεφαροπλαστική.

Δείτε τι πρέπει να κάνετε για να απαλλαγείτε από τις σακούλες των ματιών:

  • Μειώστε το αλάτι: Στην περιοχή γύρω από τα μάτια συγκεντρώνεται αρκετό νερό και λίγο νάτριο (στοιχείο που περιέχει το αλάτι). Όταν τρώτε πολύ αλάτι, χάνεται η φυσική ενυδάτωση σε αυτήν την περιοχή του προσώπου, προκειμένου να αντισταθμιστεί η υπερβολική συσσώρευση νατρίου σε άλλα σημεία του σώματος. Η αφυδάτωση της επιδερμίδας έχει σαν αποτέλεσμα το ενοχλητικό πρήξιμο.
  • Αντιμετωπίστε τις αλλεργίες: Το πρήξιμο κάτω από τα μάτια μπορεί να συνοδεύει τα άλλα συμπτώματα της αλλεργίας, όπως η ρινική συμφόρηση και το φτάρνισμα. Η φαρμακευτική αγωγή για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της αλλεργίας βοηθά και στην υποχώρηση του πρηξίματος.
  • Αλλάξτε στάση στον ύπνο: Αν κοιμάστε στο πλάι ή μπρούμυτα, αλλάξτε στάση και προσπαθήστε να κοιμάστε ανάσκελα, καθώς έτσι δεν συσσωρεύεται υγρό κάτω από τα μάτια.
  • Αφαίρεση μακιγιάζ πριν τον ύπνο: Είναι ένα λάθος που κάνουν συχνά οι γυναίκες. Τα υπολείμματα του μακιγιάζ επιβαρύνουν την επιδερμίδα και μπορεί να οδηγήσουν σε πρήξιμο κάτω από τα μάτια.
  • Λιγότερο αλκοόλ: Ένα ποτήρι κρασί επιτρέπεται, όμως μην το παρακάνετε. Το αλκοόλ αφυδατώνει τον οργανισμό, άρα και την ευαίσθητη περιοχή γύρω από τα μάτια.
  • Προστατευτείτε από τον ήλιο: Μην ξεχνάτε να βάλετε αντηλιακό γύρω από τα μάτια και να φοράτε γυαλιά όταν έχει ηλιοφάνεια. Η υπεριώδης ακτινοβολία συμβάλλει στη χαλάρωση της επιδερμίδας.
  • Κρύες κομπρέσες: Βάλτε κομπρέσα με κρύο νερό ή μερικές φέτες αγγούρι στην περιοχή. Η χαμηλή θερμοκρασία βοηθά το πρήξιμο να υποχωρήσει.

Πηγή: popsugar.com