Διατροφή

8 καλοκαιρινές τροφές για απώλεια βάρους

Το καλοκαίρι είναι ο ιδανική περίοδος για να κάνετε πράγματα αργά και να απολαύσετε υπέροχες εξόδους.

Δυστυχώς, για πολλούς από εμάς, το καλοκαίρι είναι και η εποχή που η αυξημένη κατανάλωση ανθυγιεινών τροφίμων, υπερμεγέθη παγωμένα κοκτέιλ, τα γλυκά καθώς και τα τηγανητά θαλασσινά, μπαίνουν στα μενού μας, αυξάνοντας τον δείκτη της ζυγαριάς τους.

Με όλα τα φρέσκα φρούτα και τα λαχανικά που φτάνουν στο κατώφλι ωρίμανσης το καλοκαίρι, δεν είναι δύσκολο να αντικαταστήσουμε τα παχυντικά τρόφιμα με υγειϊνά αλλά εξίσου νόστιμα.

Για να φτάσετε στην παραλία το καλοκαίρι, προσθέστε αυτές τις βασικές σούπερ τροφές στο μενού σας!

Κεράσια

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια που έλαβαν υψηλές δόσεις ρεσβερατρόλης ήταν σε θέση να μετατρέψουν το πλεόνασμα λευκού λίπους στο σώμα τους σε καστανό λίπος, γεγονός που μπορεί να αυξήσει το μεταβολισμό και να σας βοηθήσει να κάψετε περισσότερες θερμίδες.

Και οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Γεωργίας, στην Αθήνα, διαπίστωσαν ότι η συμπλήρωση ρεσβερατρόλης μείωσε επίσης το βάρος σε σημαντικό βαθμό.

Μανιτάρια

Ερευνητές στο Τμήμα Επιστήμης Διατροφής του Πανεπιστημίου του Μπάφαλο βρήκαν ότι τα μανιτάρια Portobello είναι αποτελεσματικά για τη σταθεροποίηση του σακχάρου αίματος των γυναικών και την μείωση των επιπέδων ινσουλίνης, με αποτέλεσμα να ρυθμίζεται και να μειώνεται η αποθήκευση λίπους.

Αγγούρι

Μείνετε δροσεροί με αγγούρι αυτό το καλοκαίρι κάνοντας αυτό το τραγανό λαχανικό μέρος του μενού σας.

Το υπερ-ενυδατικό αγγούρι είναι χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες, εμπλουτισμένο με αντιοξειδωτικά που καταπολεμούν τη φλεγμονή και μπορεί ακόμη και να μειώσει τον κίνδυνο υπέρτασης.

Οι ερευνητές στην Ινδονησία ανακάλυψαν σημαντική μείωση της αρτηριακής πίεσης μεταξύ των ηλικιωμένων γυναικών των οποίων οι δίαιτες συμπληρώθηκαν με χυμό αγγουριού, γεγονός που υποδηλώνει ότι αυτό το νόστιμο λαχανικό μπορεί ακόμη και να σας βοηθήσει να ζήσετε περισσότερο.

Το γεγονός ότι το αγγούρι μειώνει την αρτηριακή πίεση βοηθάει και στην καταπολέμηση της κατακράτησης, που συχνά ευθύνεται για την δυσκολία απώλειας βάρους.

Γκρέιπφρουτ

Το γκρέιπφρουτ είναι μια καταπληκτική επιλογή για όποιον προσπαθεί να αδυνατίσει.

Μελέτες έδειξαν ότι το γκρέιπφρουτ μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση των επιπέδων ινσουλίνης, μειώνοντας την επιθυμία για γλυκό.

Οι ερευνητές στο Πανεπιστήμιο Vanderbilt διαπίστωσαν ότι οι παχύσαρκοι ενήλικες που κατανάλωναν μισό φλιτζάνι καθαρό χυμό γκρέιπφρουτ πριν από κάθε γεύμα τους έχασαν μεγαλύτερο βάρος σε σύγκριση με αυτούς που κατανάλωναν νερό πριν από τα γεύματά τους.

Καρπούζι

Για να πάρει πιο υγιεινή διάσταση αυτό το καλοκαίρι ξεκινάμε με καρπούζι.

Αποτελείται περισσότερο από 90% νερό. Αυτή η γλυκιά επιλογή είναι ένας πολύ καλός τρόπος να παραμείνετε δροσεροί και ενυδατωμένοι, ακόμα και στις πιο καυτές καλοκαιρινές ημέρες.

Έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στο πανεπιστήμιο Purdue και στο Πανεπιστήμιο του Κεντάκι διαπίστωσαν ότι τα ποντίκια που κατανάλωναν χυμό καρπουζιού μείωσαν τη χοληστερόλη τους, καθώς και την ποσότητα της πλάκας στις αρτηρίες τους και έχαναν περισσότερο βάρος από μια ομάδα που λάμβαναν ένα διάλυμα υδατανθράκων χωρίς καρπούζι.

Καλαμπόκι

Είναι της εποχής και εύκολο στο να το μαγειρέψετε, εντάσσοντας το καλαμπόκι στο καλοκαιρινό σας μενού είναι ένας εύκολος τρόπος για να κάνετε τα γεύματά σας υγιέστερα σε μια μόνο στιγμή.

Επιπλέον η συσκευασία περιέχει 2 γραμμάρια φυτικών ινών στις 60 θερμίδες ,το καλαμπόκι είναι μια καλή πηγή λαουτεΐνης και ζεαξανθίνης, ένα ζευγάρι φυτοχημικών που οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Βιέννης τα έχουν συνδέσει με χαμηλότερα ποσοστά εκφύλισης της ωχράς κηλίδας που σχετίζονται με τη γήρανση.

Φράουλες

Απολαύστε κάθε σας μενού κάνοντας τις φράουλες το σνακ σας το καλοκαίρι.

Ένα φλιτζάνι φράουλες έχει μόλις 47 θερμίδες και εμπεριέχει σχεδόν 3 γραμμάρια φυτικών ινών που προάγουν την καλή λειτουργία του εντέρου, περιέχουν το 141% της καθημερινής σας ανάγκη σε βιταμίνης C, η οποία μπορεί να βοηθήσει στην αποτροπή της κόπωσης που σχετίζεται με την αναιμία και την αύξηση του σωματικού βάρους.

Επιπλέον, οι φράουλες περιέχουν άφθονη βιταμίνη B6 για την βελτίωση του μεταβολισμού και της πέψης των τροφών.

Ροδάκινα

Τα ροδάκινα είναι μια καλή πηγή βιταμίνης C και β-καροτενίου, τα οποία έχουν συνδεθεί με την βελτίωση του ανοσοποιητικού αλλά και με την μείωση βάρους.

Ταυτόχρονα, έχουν αυξημένη περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που προκαλούν γρήγορο κορεσμό με αποτέλεσμα να ελέγχεται η ποσότητα φαγητού που προσλαμβάνεται και να μειώνεται η αποθήκευση του διατροφικού λίπους.

ΠΗΓΗ: logodiatrofis