Καρδίτσα

Δίπλα στα Κέντρα Υγείας η Αυτοδιοίκηση – Υγειονομικό υλικό παρέδωσαν οι Δήμαρχοι Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου

Σε μία σημαντική δωρεά στα Κέντρα Υγείας Σοφάδων, Παλαμά και Μουζακίου  προχώρησαν την Τρίτη 21/4 οι Δήμαρχοι κ. Θάνος Σκάρλος (πρόεδρος ΠΕΔ Καρδίτσας), Γιώργος Σακελλαρίου και Φάνης Στάθης αντίστοιχα, υλοποιώντας  ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ.

Οι Δήμαρχοι, παρέδωσαν υγειονομικό υλικό πρώτης ανάγκης για την προστασία και εξυπηρέτηση των γιατρών και των νοσηλευτών των τριών Κέντρων Υγείας ως ελάχιστο δείγμα ανταπόδοσης για τις  υπηρεσίες τους, ενώ είχαν την ευκαιρία να ακούσουν και να συζητήσουν με το προσωπικό της «πρώτης γραμμής» της μάχης για την αντιμετώπιση της πανδημίας κορωνοϊου. Οπως ανέφεραν, «έχουμε υποχρέωση να πούμε ένα τεράστιο ευχαριστώ στους δικούς μας ανθρώπους που μάχονται καθημερινά για να είμαστε όλοι υγιείς»

Σε κοινή τους δήλωση οι κκ Σκάρλος, Σακελλαρίου και Στάθης τόνισαν:

«Στις εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις που βιώνει η χώρα και η κοινωνία, θεωρούμε ελάχιστη υποχρέωσή μας να συμμετάσχουμε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης και την προστασία της δημόσιας υγείας από τον ιό COVID-19.  Οι  προσπάθειες όλων για την προμήθεια των αναγκαίων μέσων προστασίας συνεχίζονται διότι θεωρούμε χρέος μας να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας, με όποιο κόστος, προκειμένου να προστατεύσουμε τους συμπολίτες μας και όλους όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού.

Τη στιγμή της κρίσης όλοι ενεργούμε με γνώμονα την ικανοποίηση των αναγκών και την αμεσότητα του αποτελέσματος. Η διανομή υγειονομικού υλικού, έχει παράλληλα και συμβολικό χαρακτήρα αφού υπενθυμίζει σε όλους ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μόνοι αλλά έχουν την αυτοδιοίκηση στο πλευρό τους, όπως άλλωστε και ο κάθε πολίτης.

Με αίσθημα ευθύνης ανταποκρινόμαστε συλλογικά για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών σε υγειονομικό υλικό. Το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το ΕΚΑΒ είναι στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του κορωνοϊού  και η απόφασή μας αυτή είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να τους θωρακίσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε.»