ΛΑΡΙΣΑ

Ενημερωτική ημερίδα στην Τ.ΟΜ.Υ. Γιάννουλης με αφορμή την Παγκόσμια ημέρα της Γυναίκας

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, η 10η Τ.ΟΜ.Υ Λάρισας- Γιάννουλης σε συνεργασία με τη γυναικολόγο κα. Αλεξίου Μαρία, μέλος του Ιατρικού συλλόγου Λάρισας, θα πραγματοποιήσουν, τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 17:00μμ στην Τ.ΟΜ.Υ. Γιάννουλης, ενημερωτική ημερίδα. Ομιλητές της ημερίδας είναι η Γυναικολόγος κα. Αλεξίου Μαρία, η κα. Απρίλη Ρίτα, Αντιδήμαρχός Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης- Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης, και  η Κοινωνική Λειτουργός κα. Αθηνά Τερζενίδου από τη Τ.ΟΜ.Υ. Γιάννουλης.

Η θεματολογία που θα αναπτυχθεί στην ημερίδα προσανατολίζεται σε θέματα που αφορούν στο γυναικείο πληθυσμό τόσο σε ψυχοσωματικό επίπεδο όσο και κοινωνικό-πολιτικό.

Αρχικά, θα γίνει ένας σύντομος χαιρετισμός από την Αντιδήμαρχο Δημοτικών Ενοτήτων Γιάννουλης, Κοιλάδας και Αγροτικής Ανάπτυξης κα Απρίλη Ρίτα, η οποία θα αναφερθεί στο ρόλο της γυναίκας μέσα στον πολιτικό χώρο. Στη συνέχεια, η γυναικολόγος του Ιατρικού Συλλόγου κα Αλεξίου Μαρία θα πραγματοποιήσει ομιλία και θα αναφερθεί σε διάφορες γυναικολογικές παθήσεις και καταστάσεις που αφορούν και προσβάλλουν κυρίως τις γυναίκες και στις ιατρικές προληπτικές εξετάσεις που μπορούν να τις ανιχνεύσουν σε πρώιμο στάδιο. Τέλος, η κοινωνική λειτουργός της ΤΟΜΥ Γιάννουλης, κα Τερζενίδου Αθηνά, θα αναφερθεί σε κοινωνικά προβλήματα που δυνητικά  αντιμετωπίζουν οι γυναίκες και δεν αποζητούν την κατάλληλη βοήθεια, όπως επίσης και στα δικαιώματα των γυναικών.

Θα ακολουθήσει συζήτηση με τις συμμετέχουσες.