Διατροφή

Αδυνάτισμα – εξπρές: Οι 7 τροφές που πρέπει να καταναλώνετε από σήμερα

Δεν θέλετε μόνο να αδυνατίσετε, αλλά και να δείτε αποτέλεσμα το συντομότερο δυνατό.

Επειδή δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις που να διώχνουν τα περιττά κιλά, πρέπει να βάλετε κι εσείς το… χεράκι σας και να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στη διατροφή σας ώστε να δείτε τον δείκτη της ζυγαριάς να πέφτει.

Οι παρακάτω 7 τροφές βοηθούν αποδεδειγμένα στην απώλεια βάρους, καθώς περιλαμβάνονται στη δημοφιλή Δίαιτα για Επίπεδη Κοιλιά του David Zinczenko.

  1. Γκρέιπφρουτ: Μισό γκρέιπφρουτ πριν το γεύμα μπορεί να ενισχύσει την ικανότητα του οργανισμού μας να καίει θερμίδες. Αυτή η εκπληκτική ιδιότητά του οφείλεται στα φυτοχημικά που περιέχει. Προσοχή σε όσους λαμβάνουν χρόνια φαρμακευτική αγωγή, καθώς το γκρέιπφρουτ αλληλεπιδρά αρνητικά με ορισμένα φάρμακα.
  2. Φιστίκια: Βοηθούν να μειώσετε το Δείκτη Μάζας Σώματος σε 12 εβδομάδες (ποσότητα που αντιστοιχεί σε 240 θερμίδες ημερησίως), ενώ παράλληλα συμβάλλουν στη ρύθμιση της χοληστερίνης και των τριγλυκεριδίων.
  3. Αβοκάντο: Τα έλαια του αβοκάντο διευκολύνουν την καύση του λίπους, ιδιαίτερα στην περιοχή της κοιλιάς.
  4. Όσπρια: Παρέχουν πολύτιμο σίδηρο και φυτικές ίνες, ενώ παράλληλα μειώνουν τα επίπεδα της «κακής χοληστερόλης» (LDL) και της αρτηριακής πίεσης. Οι φυτικές ίνες «συνεργάζονται» με τα βακτήρια του γαστρεντερικού ώστε να απενεργοποιήσουν τα γονίδια που ευθύνονται για το διαβήτη.
  5. Γιαούρτι εμπλουτισμένο με βιταμίνη D: Ο συνδυασμός ασβεστίου και βιταμίνης D διευκολύνει τη διαδικασία απώλειας βάρους.
  6. Πράσινο τσάι: Συνδυάζοντας το πράσινο τσάι (4-5 φλιτζάνια την ημέρα) με τη γυμναστική θα δείτε πιο γρήγορα αποτέλεσμα, κυρίως στην περιοχή της κοιλιάς. Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε κατεχίνες, αντιοξειδωτικές ουσίες που εμποδίζουν τη συσσώρευση λίπους στην κοιλιά και επιταχύνουν τη διαδικασία απώλειας βάρους.
  7. Αμύγδαλα: Είναι το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή της ημέρας. Για καλύτερα αποτελέσματα, καταναλώστε την ημερήσια ποσότητα αμυγδάλων (μία γεμάτη χούφτα) πριν τη γυμναστική, καθώς έχει διαπιστωθεί πως το αμινοξύ L-αργινίνη που περιέχει το αμύγδαλο ενισχύει τη διαδικασία καύσης του λίπους και των υδατανθράκων κατά τη διάρκεια της γυμναστικής.

Πηγή: WebMD