Διατροφή

4+1 Λόγοι για να τρώμε πρωινό

Το πρωινό είναι ίσως το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Ένα θρεπτικό πρωινό είναι πολύ σημαντικό για τη προάσπιση της υγείας και της σωματικής σύστασης (αναλογία σε μυϊκό ιστό, λίπος, υγρών κα.):
  1. Ξεκινώντας την ημέρα μας τρώγοντας πρωινό, ενισχύουμε το μεταβολισμό και διατηρούνται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σε φυσιολογικά επίπεδα.
  2. Ένα πρωινό γεύμα, μας βοηθάει να ενεργοποιήσουμε το σώμα, καθιστώντας το  ενεργό και παραγωγικό μέχρι το μεσημεριανό γεύμα.
  3. Ένα θρεπτικό πρωινό μειώνει τον κίνδυνο για υπερκατανάλωση τροφής και τις περιττές λιγούρες μέσα στην ημέρα.
  4. Η κατανάλωση πρωινού έχει συσχετιστεί με χαμηλότερη συχνότητα εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
  5. Ένα πρωινό γεύμα είναι απαραίτητο όχι μόνο για το σώμα μας, αλλά και για τον εγκέφαλο. Η κατανάλωση ενός θρεπτικού πρωινού συμβάλλει στη βελτίωση της συγκέντρωσης και της παραγωγικότητάς.

Είναι απλά θέμα συνήθειας, αφιερώνοντας  10 λεπτά για να φτιάξουμε και να φάμε  κάποιο θρεπτικό συνδυασμό! Ψωμί ολικής αλέσεως με τυρί ή αυγά και χυμό, γιαούρτι με μέλι και καρπούς είναι μερικές μόνο από τις γρήγορες και θρεπτικές επιλογές για πρωινό, οι οποίες μάλιστα δεν απαιτούν ιδιαίτερο χρόνο για να ετοιμαστούν, μπορούν όμως  να κάνουν μεγάλη διαφορά στην υγεία μας.

Ωστόσο, αν ανήκουμε στην κατηγορία εκείνων που δεν μπορούν να αφιερώσουν καθόλου χρόνο στην προετοιμασία πρωινού,  αλλά αναγνωρίζουν την αξία του και δεν θέλουν να το παραλείπουν, μπορούμε να δοκιμάσουμε τις νέες πολυδημητριακιές μπουκιές πρωινού που κυκλοφορούν στο εμπόριο και τις οποίες μπορούμε να απολαύσουμε on the go! Οι πολυδημητριακές μπουκιές πρωινού συνδυάζουν 4 δημητριακά ολικής άλεσης ( βρώμη, ρύζι κριθάρι και σιτάρι), 7 βιταμίνες και απολαυστικά συστατικά όπως σοκολάτα και φρούτα και αποτελούν μία εξαιρετική πρόταση είτε όταν καταναλώνονται μόνες τους, είτε όταν τις συνδυάσουμε με μία μερίδα φρούτου και ένα γαλακτοκομικό προϊόν για να έχουμε μια ακόμα πιο ολοκληρωμένη λύση!

Πηγή: diatrofi.gr / Γράφτηκε από Βασιλειος E. Κατσίλας, Διατροφολόγος-Διαιτολόγος, BSc