Εκδηλώσεις

19ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο

Το 19ο Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην Αίγλη Ζαππείου στις 16-17 Δεκεμβρίου 2019. Οργανώνεται από το 1982 από την Πανελλήνια Ένωση Φαρμακοποιών που ιδρύθηκε τον Δεκέμβριο του 1929 και συμπληρώνει 90 χρόνια προσφοράς στην εκπαιδευτική, επαγγελματική και επιστημονική οντότητα των φαρμακοποιών.

Διανύουμε την εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) που προσδίδει νέες προοπτικές στην απάντηση ερωτημάτων όπως : «από τι αποτελείται η σκοτεινή ύλη», «τα μονοκλωνικά αντισώματα θα θεραπεύσουν τον καρκίνο», «η γονιδιακή θεραπεία θα προσφέρει νέες ουσίες» «οι αλγόριθμοι θα επιταχύνουν αξιόπιστα την έρευνα».

Τα Συνέδρια της ΠΕΦ αποτελούν βήμα αφενός του φαρμακοποιού στο Πανεπιστήμιο, στο Εργοστάσιο, στο Νοσοκομείο, στο Εργαστήριο, στο Φαρμακείο …αφετέρου του φοιτητή προπτυχιακού και μεταπτυχιακού ώστε να καταθέσουν τις σκέψεις τους αμφότεροι στα αναπάντητα ερωτήματα της εποχής μας επιστρατεύοντας την «φαρμακευτική νοημοσύνη» που συνάδει με τα κελεύσματα του 21ου αιώνα.

Μέσα σε είκοσι κύκλους θα συζητηθούν οι ανησυχίες και οι ανάγκες της φαρμακευτικής και τα πεδία επαγγελματικής απασχόλησης των συναδέλφων πτυχιούχων φαρμακευτικής με πυξίδα το αύριο. Θεματικές όπως Εκπαίδευση, Πολιτικές, Φαρμακείο, Κλινικές Μελέτες, Κλινική Φαρμακευτική, Φαρμακοβιομηχανία, Σχεδιασμός Φαρμάκων, Ιστορία, Βιώματα…υπό το πρίσμα της Τεχνητής Νοημοσύνης!

Η επιτυχία των Φαρμακευτικών Συνεδρίων είναι ανάλογη με την συμμετοχή σας : με εργασίες, με συζητήσεις, με απόψεις, με κριτική, με διάλογο, με αναρτημένες ανακοινώσεις…. και μην σας διαφεύγει ότι «η φαρμακευτική περιέχει ποίηση» όπως αναγνώρισε πρόσφατα η καθηγήτρια Αιματολογίας Άννα Φιλιώτου.