Εκδηλώσεις

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για τις λοιμώξεις αναπνευστικού από το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ενημερωτική ομιλία για το κοινό που διοργάνωσε τo ΙΑΣΩ Θεσσαλίας υπό την Αιγίδα της Iεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού,  στο Πνευματικό Κέντρο της Ιεράς Μητρόπολης (Κ. Καρτάλη & Α. Γαζή) με θέμα τις Λοιμώξεις του Αναπνευστικού.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Κωνσταντίνος Χατζηθεοφίλου, Ομοτ. Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Χειρουργός, Πρόεδρος Επιστημονικού Συμβουλίου ΙΑΣΩ Θεσσαλίας ο οποίος ήταν και συντονιστής της εκδήλωσης.

Ο Πνευμονολόγος- Φυματιολόγος κ. Καπότσης, Επιστημονικά Υπεύθυνος Πνευμονολογικού τμήματος Ιασώ Θεσσαλίας, μας μίλησε για την πνευμονία και τόνισε την σημασία του αντιγριπικού εμβολίου, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε κάθε χρόνο πεθαίνουν από πνευμονία 300- 400 άτομα τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί. Επιπλέον, μας εξήγησε τι είναι και πως γίνεται το αντιπνευμονιοκοκκικό εμβόλιο.

Ο Θωρακο-καρδιοχειρούργος Ελευθέριος Χαλβαντζούλης, Διευθυντής Θωρακοχειρουργικού Τμήματος Ιασώ Θεσσαλίας, αναφέρθηκε στις παραπνευμονικές συλλογές και το εμπύημα ενώ μας εξήγησε πως κάθε πλευριτική συλλογή συνδέεται αιτιολογικά με μια πνευμονία.

Ο Ωτορινολαριγγολόγος Πέτρος Κολτσιδόπουλος, Επιστημονικά υπέθυνος του ΩΡΛ Τμήματος στο Ιασώ Θεσσαλίας, ανέπτυξε το θέμα της οξείας και χρόνιας παραρινοκολπίτιδας.