Γυναίκα

Η καμπάνια «ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΤΕΛΕΙΑ» για τον Μεταστατικό Καρκίνο του Μαστού από το Άλμα Ζωής

Αν εμφανιστεί, όλα αλλάζουν.
Αρχικά μπορεί να είναι μόνο μία τελεία.
Αλλά μπορεί να εμφανιστεί εδώ… ή και εδώ…
Όμως στον μεταστατικό καρκίνο μαστού δε βάζουμε τελεία.
Συνεχίζουμε να ζούμε με αισιοδοξία
Επειδή μπορούμε να τον αντιμετωπίσουμε
και να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.
Μη βάζεις τελεία

Δεδομένα για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού.

Σύμφωνα με το International Agency for Research on Cancer (IARC), ο καρκίνος του μαστού αποτελεί την πιο κοινή μορφή καρκίνου μεταξύ των γυναικών, με περίπου 1 εκατομμύριο νέα κρούσματα παγκοσμίως.

1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού κάποια στιγμή στη ζωή της.

Περίπου το 30% των ασθενών με καρκίνο μαστού θα εμφανίσει μετάσταση κάποια στιγμή μετά την αρχική διάγνωση και περίπου 5% των γυναικών με καρκίνο μαστού θα διαγνωστούν με μετάσταση κατά την αρχική διάγνωση.

Το ενδεχόμενο μετάστασης είναι ένα θέμα που προκαλεί έντονη ανησυχία, σε κάθε επανέλεγχο. Η διάγνωση μετάστασης είναι ένα δυσάρεστο νέο που σαφώς αλλάζει τη ζωή, έχει έντονες επιπτώσεις σε πρακτικό, σωματικό και συναισθηματικό επίπεδο και – λανθασμένα – μας φέρνει στο μυαλό άμεσο θάνατο (ότι ο θάνατος είναι άμεσος).

Όμως, υπάρχει ποιότητα ζωής μετά τη μετάσταση. Υπάρχουν πράγματα που μπορούν να γίνουν για να διαχειριστούμε όλες τις προεκτάσεις της ασθένειας.

Η θεραπευτική φαρέτρα των γιατρών μας έχει νέα όπλα, νέες, αποτελεσματικές θεραπείες με λιγότερες παρενέργειες. Ταυτόχρονα, υπάρχουν ιατρεία πόνου, αλλά και δομές που μπορούν να υποστηρίξουν ψυχολογικά τις ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο μαστού.
Το Άλμα Ζωής είναι μία από αυτές.
Ο μεταστατικός καρκίνος μαστού, λοιπόν, μπορεί και αντιμετωπίζεται.
Ελπίζουμε σύντομα να είναι μία χρόνια νόσος.

Η καμπάνια «ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΤΕΛΕΙΑ»

Ο Σύλλογος «Άλμα Ζωής» εδώ και 31 χρόνια συνεχίζει με οργανωμένα προγράμματα για την υποστήριξη των γυναικών με καρκίνο μαστού, για την ενημέρωσή τους αλλά και για την προαγωγή της πρόληψης και έγκαιρης διάγνωσης.
Μέσα σε αυτά τα χρόνια έχουμε καταφέρει να σπάσουμε το ταμπού που κάποτε συνόδευε τη λέξη «καρκίνος».

Φέτος, πιστεύουμε πως ήρθε η ώρα να πάμε ένα βήμα παραπέρα.
Στο πλαίσιο των δράσεων υποστήριξης και ενημέρωσης για τον μεταστατικό καρκίνο μαστού, ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» δημιούργησε την καμπάνια «ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΤΕΛΕΙΑ».
Στόχος της καμπάνιας είναι να μάθει κάθε γυναίκα με μεταστατικό καρκίνο μαστού, αλλά και ο γενικός πληθυσμός πως η μετάσταση δεν ισοδυναμεί με άμεσο θάνατο, να μεταδώσουμε το μήνυμα πως ο μεταστατικός καρκίνος του μαστού αντιμετωπίζεται και να καταπολεμήσουμε το ταμπού που συνοδεύει τη διάγνωση της μετάστασης.

Η καμπάνια «ΜΗ ΒΑΖΕΙΣ ΤΕΛΕΙΑ» υλοποιείται μέσα από τα καθαρά έσοδα τoυ Greece Race for the Cure® και τελεί υπό την Αιγίδα της ΕΟΠΕ.

Προγράμματα υποστήριξης του Συλλόγου «Άλμα Ζωής» για ασθενείς με μεταστατικό καρκίνο μαστού

• Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης: 210 8 253 253
• Ατομική συμβουλευτική
• Ομαδικά ψυχοθεραπευτικά προγράμματα
• Ομαδικά προγράμματα βελτίωσης ποιότητας ζωής (yoga, mindfulness)