Γυναίκα

Πρωινές ναυτίες στην εγκυμοσύνη: 7 τροφές που πρέπει να καταναλώνετε

Tους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης σας το μωράκι σας μεγαλώνει μέρα με τη μέρα και εσείς προετοιμάζεστε για τη μητρότητα και για τις αλλαγές που συνεπάγεται στη ζωή σας. Για τις περισσότερες γυναίκες, η εγκυμοσύνη, ιδιαίτερα τους πρώτους μήνες, συνοδεύεται και από τα συμπτώματα που λίγο πολύ όλοι γνωρίζουμε. Πρώτο και πιο σύνηθες είναι οι πρωινές ναυτίες, οι οποίες ταλαιπωρούν πολλές μέλλουσες μανούλες.

Τι μπορείτε να κάνετε για να ανακουφιστείτε από τις πρωινές ναυτίες;

Το μυστικό βρίσκεται στη διατροφή που έτσι και αλλιώς παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην εγκυμοσύνη. Εσείς γνωρίζετε ότι υπάρχουν κάποιες τροφές που συμβάλλουν στην ανακούφιση από τις πρωινές ναυτίες. Και όμως!

  1. Οτιδήποτε παγωμένο, από γιαούρτι μέχρι δροσερές γρανίτες. Προτιμήστε τις γρανίτες σας να τις φτιάξετε μόνες σας από φρέσκα φρούτα για να περιορίσετε την πρόσληψη ζάχαρης.
  2. Λεμόνι. Το λεμόνι είναι πολύ ευεργετικό για τον οργανισμό σας και σας ανακουφίζει από τις ζαλάδες και τις αναγούλες. Προτιμήστε κάποιον φυσικό χυμό με λεμόνι ή προσθέστε σε ένα ποτήρι παγωμένο νερό μερικές σταγόνες λεμονιού.
  3. Σούπες. Οι σούπες είναι πολύ ωφέλιμες για το στομάχι την περίοδο της εγκυμοσύνης. Και αν νομίζετε ότι λόγω καλοκαιριού ο σούπες δεν ενδείκνυνται κάνετε λάθος. Μπορείτε να δοκιμάσετε λαχταριστές ψαροσουπες ή σούπες με λαχανικά
  4. Ανθρακούχο νερό. Το ανθρακούχο νερό επίσης ανακουφίζει από τις πρωινές ναυτίες. Επιπλέον είναι ένα δροσερό ρόφημα που μπορεί να σας προσφέρει ανακούφιση και από τις ζέστες των ημερών.
  5. Τοστ. Το ψωμί είναι πολύ καλό για το στομάχι και ειδικά όταν το συνδυάζετε με αβοκάντο που έχει πολλά θρεπτικά συστατικό, είναι ένα γεύμα πλήρες και πολύ υγιεινό.
  6. Μπισκότα με ginger. Το ginger έχει πολύ ιδιαίτερη γεύση και δεν αρέσει σε όλους. Εάν ωστόσο υποφέρετε από πρωινές ναυτίες, μπορεί να κάνει θαύματα!
  7. Τσάι μέντας. Η μέντα λειτουργεί καταπραϋντικά για το στομάχι. Δοκιμάστε τσάι μένα παγωμένο ή και ζεστό.

Πηγή: mothersblog.gr