Καρδίτσα

Με επιτυχία η αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος του ΔΟΠΑΠ Σοφάδων

Συνεχής ήταν η ροή του κόσμου κι αυτή τη φορά στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων, την περασμένη Πέμπτη 11 Απριλίου, για την εθελοντική αιμοδοσία της Τράπεζας Αίματος του ΔΟΠΑΠΣ.

Ευχαριστούμε πολύ τη Γιατρό κυρία Παπαδημητρίου Ευαγγελία,  το νοσηλευτικό προσωπικό του Τμήματος αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας που συνέλεξαν 49 πολύτιμες φιάλες αίμα από εθελοντές μεταξύ των οποίων οι 19 αιμοδότησαν για πρώτη φορά.

Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως τους συμπολίτες μας αιμοδότες που αντιλαμβάνονται την αιμοδοσία ως ανθρώπινη υποχρέωση και προσφορά για τον πάσχοντα διπλανό μας στη θέση του οποίου αύριο μπορεί να είμαστε εμείς.

Εξαιρετική δουλειά  γίνεται επίσης  σε επίπεδο ενημέρωσης των μαθητών από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία της περιοχής, οι οποίοι όταν του ζητήθηκε αμέσως  και ένθερμα ανταποκρίθηκαν.  Ως αποτέλεσμα ήταν η προσέλευση 12 μαθητών εκ των οποίων αιμοδότησαν τελικά οι πέντε! Τους ευχαριστούμε που μέσα στη δίνη της προσπάθειας που κάνουν βρήκαν το χρόνο να ανταποκριθούν στο κάλεσμα..  Τους ευχόμαστε καλόν αγώνα για την τελική ευθεία των πανελλήνιων εξετάσεων

Όσον αφορά την εξόρμηση ενημέρωσης αυτή τη φορά πρωτοστάτησαν οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ ενώ μαζί με την ομάδα γιατρών και φαρμακοποιών της πόλης, στρατεύτηκαν ο Εμπορικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Γυναικών,  Πολιτιστικοί και Αθλητικοί Σύλλογοι του Δήμου.

Ξεχωριστή  δε,  είναι  η συμβολή της εκκλησίας η οποία αναγιγνώσκει τα κοινωνικά μηνύματα εθελοντικής αιμοδοσίας  επισημαίνοντας το ρόλο του Ιησού Χριστού ως πρώτου αιμοδότου.

Ειλικρινά,  από καρδιάς ευχαριστούμε  όλους τους παραπάνω καθώς και στους  υπαλλήλους του Δήμου που εργάστηκαν,  το διευθυντή και το προσωπικό του κέντρου υγείας Σοφάδων που μας παραχωρεί το χώρο, και όλους τους συμπολίτες μας που ήρθαν, αλλά δεν κατάφεραν να αιμοδοτήσουν.