ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

Ερωτήσεις και απαντήσεις για όσους ενδιαφέρονται να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών

Τα τελευταία χρόνια, η μεταμόσχευση μαλλιών αποτελεί την πιο δημοφιλή θεραπεία για την οριστική και αποτελεσματική αντιμετώπιση της τριχόπτωσης. Ωστόσο, δεν είναι λίγοι οι ενδιαφερόμενοι που πιστεύουν πως όλες οι μέθοδοι είναι ίδιες και προσφέρουν παρόμοια αποτελέσματα.

Η αλήθεια φυσικά είναι διαφορετική. Οι προσφερόμενες τεχνικές μεταμόσχευσης μαλλιών έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους και ασφαλώς, δεν είναι όλες το ίδιο αποτελεσματικές. Η νέα εποχή στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών ήρθε το 2010 όταν ο ιατρικός οργανισμός DHI παρουσίασε για πρώτη φορά την πιο προηγμένη μέθοδο στον κόσμο βάζοντας ουσιαστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας τις τεχνικές FUE και FUT Strip που επικρατούσαν έως τότε. Ο λόγος για την Direct Hair Implantation, μια ελάχιστη επεμβατική μεταμόσχευση μαλλιών και τη μοναδική που σήμερα διδάσκεται σε ακαδημαϊκό επίπεδο, σε δημόσια Ευρωπαϊκά πανεπιστήμια.

Ποια είναι όμως τα στοιχεία που κάνουν την Direct Hair Implantation να διαφέρει από τις υπόλοιπες και τι πρέπει να γνωρίζουν όσοι ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε αποκατάσταση του τριχωτού της κεφαλής τους με μεταμόσχευση μαλλιών;

  • Γιατί είναι η Direct Hair Implantation είναι η καλύτερη τεχνική;

Σήμερα, η Direct Hair Implantation θεωρείται η καλύτερη και πιο σύγχρονη τεχνική μεταμόσχευσης στον κόσμο. Πρόκειται τη μοναδική μέθοδο που εκτελείται αποκλειστικά και μόνο από έμπειρους γιατρούς προσφέροντας απόλυτη ασφάλεια σε όλα τα στάδια της διαδικασίας, μέγιστη φύτρωση και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα που διαρκεί για πάντα. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως εκατοντάδες κλινικές σε όλο τον κόσμο, προσπαθούν να την αντιγράψουν και μάλιστα, την προσφέρουν σε υψηλότερη τιμή από τις υπόλοιπες.

  • Ποια είναι τα πλεονεκτήματα σε σχέση με τις τεχνικές FUE και FUT;

Παλαιότερα, όσοι έκαναν μεταμόσχευση μαλλιών με τις τεχνικές FUE και FUT Strip ήταν αναγκασμένοι να αποδεχτούν το γεγονός πως θα αποκτούσαν μόνιμα σημάδια και ουλές, τόσο στο μπροστά όσο και πίσω μέρος του κεφαλιού τους. Επιπλέον, το αποτέλεσμα δεν ήταν εγγυημένο και σε πολλές περιπτώσεις, δεν ήταν φυσικό. ¨Όλα αυτά, άλλαξαν οριστικά με την Direct Hair Implantation. Πλέον, η εξαγωγή των τριχοθυλακίων πραγματοποιείται με μικροσκοπικά εργαλεία και η εμφύτευση τους γίνεται τρίχα προς τρίχα, κατευθείαν από τη δότρια στη λήπτρια περιοχή. Η επούλωση είναι πιο γρήγορη από ποτέ ενώ το αποτέλεσμα είναι εγγυημένο και 100% φυσικό.

  • Πρέπει να κουρευτώ για να κάνω μεταμόσχευση μαλλιών;

Η Direct Hair Implantation είναι η μοναδική μεταμόσχευση μαλλιών που δίνει την δυνατότητα στους ασθενείς να επιλέξουν την Ακούρευτη Συνεδρία, δηλαδή να μην κουρευτούν, αν δεν το επιθυμούν. Αντίθετα, με τις παραδοσιακές τεχνικές FUE και FUT Strip, το κούρεμα ή το ολικό ξύρισμα των μαλλιών είναι δεδομένο και απαραίτητο.

  • Πόσο πολύ πονάει η διαδικασία;

Η μεταμόσχευση μαλλιών DHI εκτελείται με τη χρήση τοπικής αναισθησίας και με εργαλεία πολύ μικρής διαμέτρου ενώ είναι εντελώς ανώδυνη. Αντίθετα, με την τεχνική FUT Strip δεν συμβαίνει το ίδιο αφού η επούλωση της ουλής στη δότρια περιοχή είναι χρονοβόρα αλλά και ιδιαίτερα επίπονη.

  • Πόσο καιρό θα χρειαστεί να λείψω από τη δουλειά μου;

Αυτή είναι μια από τις πιο συνηθισμένες απορίες όσων θέλουν να κάνουν μεταμόσχευση μαλλιών. Σήμερα, με την προηγμένη τεχνολογία της DHI Direct Plus 3TD, η επούλωση είναι πιο γρήγορη από ποτέ αφού ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει στην εργασία και τις καθημερινές του δραστηριότητες, την επόμενη μέρα μετά τη συνέδρια και μάλιστα, χωρίς κανένα πρόβλημα.

  • Πόσο καιρό κάνουν να βγουν τα νέα μαλλιά;

Η ανάπτυξη των πρώτων μαλλιών ξεκινάει περίπου δύο μήνες μετά τη συνεδρία. Στους έξη έως οκτώ μήνες έχει ολοκληρωθεί το 70-80% της φύτρωσης ενώ το τελικό αποτέλεσμα ολοκληρώνεται 12 μήνες μετά τη συνεδρία.

  • Θα φαίνεται πως έχω κάνει μεταμόσχευση μαλλιών;

Είναι γεγονός πως με τις παλαιού τύπου τεχνικές (FUE και FUT Strip) το αποτέλεσμα δεν ήταν φυσικό αλλά αντίθετα, πρόδιδε πως πρόκειται για μεταμόσχευση μαλλιών. Σήμερα, χάρη στην προηγμένη τεχνική της DHI, το αποτέλεσμα είναι 100% φυσικό που κανείς δε μπορεί να καταλάβει αν έχει προηγηθεί μεταμόσχευση μαλλιών.

  • Πόσο γερά είναι τα νέα μαλλιά;

Τα νέα μαλλιά δεν πέφτουν ποτέ αφού κατά τη διάρκεια της μεταμόσχευσης, επιλέγονται μόνο υγιή τριχοθυλάκια τα οποία είναι γενετικά σχεδιασμένα να μην πέφτουν. Επιπλέον, δε διαφέρουν σε τίποτα από τα υπόλοιπα. Αυτό σημαίνει πως μεγαλώνουν κανονικά, χτενίζονται κανονικά, κουρεύονται κανονικά και φυσικά, μπορούν να δεχτούν οποιοδήποτε καλλυντικό προϊόν.

  • Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μόνο ανδρική υπόθεση;

Ασφαλώς όχι. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι ιδανική τόσο για άνδρες όσο και γυναίκες που πάσχουν από πρόβλημα τριχόπτωσης. Ωστόσο, πριν από την έναρξη οποιασδήποτε θεραπείας οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να υποβάλλονται απαραίτητα σε εμπεριστατωμένη διάγνωση της τριχόπτωσης βάση της οποίας καθορίζεται και το πλάνο θεραπείας. Άλλωστε, η τριχόπτωση είναι μια πάθηση που μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά και για πάντα, αρκεί να διαγνωστεί έγκαιρα και φυσικά, σωστά.

  • Πόσο κοστίζει η μεταμόσχευση μαλλιών;

Το κόστος της μεταμόσχευσης μαλλιών καθορίζεται από το μέγεθος της τριχόπτωσης αλλά και τις προσωπικές ανάγκες- προσδοκίες του κάθε ασθενή. Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα επιφυλακτικοί με όσους διαφημίζουν μεταμοσχεύσεις μαλλιών χαμηλού κόστους αφού στις περισσότερες περιπτώσεις εγκυμονούν σοβαροί κίνδυνοι τόσο για το τελικό αποτέλεσμα όσο και για την υγεία τους. Η μεταμόσχευση μαλλιών είναι μια ιατρική πράξη και πρέπει να εκτελείται μόνο από έμπειρους και εξειδικευμένους ιατρούς.

Πηγή: newsbomb.gr