Ελλάδα, ΠΑΙΔΙ

Δείτε το ποσοστό των παιδιών χωρίς ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη στην Ελλάδα

Οι ανάγκες των παιδιών σε ιατρική και οδοντιατρική περίθαλψη δεν καλύπτονται πλήρως.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (eurostat), η χώρα μας βρίσκεται στην 7η χειρότερη θέση σε ότι αφορά την κάλυψη των ιατρικών αναγκών των παιδιών.

Καταγράφεται ένα ποσοστό 2,4% παιδιών κάτω από 16 ετών τα οποία δεν έχουν πρόσβαση σε ιατρικές υπηρεσίες για εξέταση και θεραπεία. Το ποσοστό μάλιστα αυξάνεται σε 6,3% στα μονογονεϊκά νοικοκυριά. Τα αντίστοιχα μέσα ποσοστά για την Ευρώπη των 28 είναι 1,8% και 2,2%.

Στη χειρότερη θέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται το Βέλγιο όπου σχεδόν 9% των παιδιών έχουν ακάλυπτες ιατρικές ανάγκες και ακολουθεί η Ρουμανία με 7,4%.

Την ίδια ώρα στην Αυστρία, ούτε ένα παιδί δεν μένει εκτός περίθαλψης!

medical

Στην οδοντιατρική περίθαλψη η κατάσταση για την Ελλάδα εμφανίζεται ελαφρώς χειρότερη, με 4,4% των παιδιών να μην έχουν επαρκή πρόσβαση σε τέτοιες υπηρεσίες. Το ποσοστό, μάλιστα, είναι σχεδόν διπλάσιο από το μέσο όρο της Ευρώπης (2,3%).

Στις δε μονογονεϊκές οικογένειες της Ελλάδας, σχεδόν ένα στα δέκα παιδιά είναι αποκλεισμένο από την οδοντιατρική περίθαλψη.

dental

Την καλύτερη οδοντιατρική περίθαλψη για τα παιδιά προσφέρει η Ουγγαρία, όπου μόλις 0,3% του παιδικού πληθυσμού εμφανίζει ακάλυπτες οδοντιατρικές ανάγκες.

Αντίθετα, στη Λετονία, το ποσοστό των παιδιών που δεν εξυπηρετούνται επαρκώς για την οδοντιατρική τους φροντίδα φτάνει το 7,3% και στην Πορτογαλία το 6%.

Πηγή: onmed.gr