Ειδήσεις, Ελλάδα

Διεθνές Βραβείο στην Κατερίνα Ακάσογλου για την έρευνά της στην σκλήρυνση κατά πλάκας

Με το Barancik Prize που απονέμεται στους επιστήμονες που καινοτομούν στην έρευνα πάνω στη σκλήρυνση κατά πλάκας (πολλαπλή σκλήρυνση) θα τιμηθεί η δρ. Κατερίνα Ακάσογλου, η κορυφαία ερευνήτρια των Gladstone Institutes και του Τμήματος Νευρολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας. Η απονομή του διεθνούς βραβείου και η ομιλία της Ελληνίδας ερευνήτριας θα γίνουν στο τέλος Φεβρουαρίου στο ACTRIMS Forum στο Ντάλας.

Η Κατερίνα Ακάσογλου ολοκλήρωσε το διδακτορικό της στη νευροανοσολογία στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, ενώ εκπαιδεύτηκε στη Νευροπαθολογία στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης. Τη μεταδιδακτορική της εργασία την έκανε στο Πανεπιστήμιο Ροκφέλερ και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Το 2007 έλαβε το Presidential Early Career Award, την υψηλότερη διάκριση στις ΗΠΑ για νέους ερευνητές, ενώ έχει τιμηθεί με το John J. Abel Award στη Φαρμακολογία και έτσι έγινε η τέταρτη γυναίκα που έλαβε το συγκεκριμένο βραβείο τα τελευταία 60 χρόνια.

Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην δρ. Ακάσογλου. Πανάξια πρεσβευτής της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο. Παράδειγμα για όλους μας και πρότυπο για τη νέα γενιά.

Πηγή: xiliadesfwnes.gr