Εκδηλώσεις

Πλήθος ατόμων στη χθεσινή Διάλεξη με Θέμα: Δυσλεξία, Μαθησιακές Δυσκολίες- Διάσπαση Προσοχής

Ενδιαφέρουσα ήταν  η χθεσινοβραδινή  ομιλία του εφευρέτη καθηγητή κ. Γεώργιου Παυλίδη που πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Ιεράς Μητροπόλεως με την ευγενική χορηγία του Dyslexia Centers”. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν παραπάνω  από ικανοποιητική και όλοι μαζί απολαύσαμε την ομιλία του καθηγητή. Το θέμα της διάλεξης ήταν : Δυσλεξία , Μαθησιακές  Δυσκολίες Διάσπαση Προσοχής.

Η δυσλεξία επηρεάζει τη ζωή εκατομμυρίων ενηλίκων  σε όλο τον κόσμο με σοβαρές εκπαιδευτικές  ψυχολογικές και κοινωνικές συνέπειες. Εκδηλώνεται τα πρώτα χρόνια φοίτησης στο δημοτικό σχολειό ως δυσκολία ανάγνωσης και γραφής σε φυσιολογικά παιδιά με κανονική ή  ανώτερη ευφυΐα, που μέχρι τότε τίποτα  δεν έδειχνε ότι είχαν κάποιο πρόβλημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παγκόσμιο κατάλογο των δυσλεξικών συμπεριλαμβάνονται διάσημοι άντρες  με μεγάλες πνευματικές  ικανότητες όπως ο Αλμπέρ Αϊνστάιν, ο Τόμας  Έντισον και  ο Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.

Τα συμπτώματα είναι δυσκολία στην ανάγνωση ,στη γραφή και αρθρογραφία, διάσπαση προσοχής, διαταραχή προσανατολισμού, προβλήματα οφθαλμοκίνησης,  δυσχέρεια αντίληψης της αλληλουχίας , δευτεροπαθή ψυχολογικά προβλήματα.

Ο καθηγητή Γεώργιος Παυλίδης ,με παγκόσμια αναγνώριση  της επιστημονικής του προσφοράς, δημιούργησε το Τεστ Δυσλεξίας & Διάσπασης Προσοχής.

Με υψηλή ακρίβεια το βιολογικό Τεστ Παυλίδη  διαγιγνώσκει αντικειμενικά τη Δυσλεξία, τη Διάσπαση Προσοχής και την Παρορμητικότητα (ανυπομονησία) και μάλιστα από την Προσχολική ηλικία . Είναι τεστ ταχύτατο, ακριβές, ασφαλές και εύκολο στην εφαρμογή του, αφού το μόνο που κάνει ο εξεταζόμενος είναι: Σιωπηλά να παρακολουθεί με το βλέμμα του ένα φωτεινό ερεθισμό στην οθόνη του Η/Υ. Η παρουσίαση των ερεθισμών, η καταγραφή και η ανάλυση γίνονται αυτομάτως με ακρίβεια 1 χιλιοστού του δευτερολέπτου, από το διεθνώς πατενταρισμένο φωτο-ηλεκτρονικό σύστημα που ανάπτυξε ο Εφευρέτης- Καθηγητής Γ. Θ. Παυλίδης, όταν ήταν Καθηγητής στην Αγγλία .

Το Τεστ Παυλίδη, είναι διεθνώς αναγνωρισμένο με Διπλώματα Ευρεσιτεχνίας (ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία, Καναδά) και πραγματοποιείται μέσω προηγμένης φωτο-ηλεκτρονικής τεχνολογίας με πατενταρισμένο λογισμικό (software).