Τρίκαλα

Ενημερωτική ημερίδα για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας στα Τρίκαλα

Ενημερωτική ημερίδα με τίτλο «Σύγχρονες τάσεις στην αντιμετώπιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης» συνδιοργανώνουν, ο Δήμος Τρικκαίων και η Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 6 Μαΐου 2018  και ώρα 11:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων.

Ομιλητές της εκδήλωσης θα είναι ο Δρ. Αναστάσιος Ωρολογάς, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου ΑΠΘ και Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας, ο οποίος θα μιλήσει για τον σύγχρονο αλγόριθμο στην θεραπευτική προσέγγιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης, ο Νίκος Κολίτσας, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος, ο οποίος θα αναφερθεί στην σεξουαλική ζωή μετά την διάγνωση, όπως και σε διαταραχές ούρησης και η Λαμπρινή Οικονόμου, ψυχολόγος του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Τρικκαίων, η οποία και θα παρουσιάσει την νέα αυτή κοινωνική δομή και την χρησιμότητα της.

Η εκδήλωση αυτή είναι μέρος των εκδηλώσεων που πραγματοποιεί η Ελληνική Εταιρεία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας όλο το μήνα Μάιο, με κορύφωση την παγκόσμια ημέρα για την ΣΚΠ, η οποία φέτος είναι η 30η Μαΐου. Έτσι, μετά την Αθήνα, την Καβάλα και την Θεσσαλονίκη, είναι η σειρά των Τρικάλων να φιλοξενήσουν μία επιστημονική-ενημερωτική εκδήλωση της ΕΕΣΚΠ.

Σε ανακοίνωση της ΕΕΣΚΠ αναφέρεται ότι «πρέπει επίσης να τονιστεί ότι με την συνδρομή του Δήμου Τρικκαίων λειτουργεί εδώ και έναν περίπου χρόνο το Γραφείο ενημέρωσης και υποστήριξης της Ελληνικής Εταιρίας για την ΣΚΠ στα Τρίκαλα, στον χώρο του Α ΚΑΠΗ (πρώην κλινική Αντωνίου), στην οδό Ομήρου 6 (τηλ 6986797446). Κάθε Τετάρτη, από τις 18:00 και μετά, αρκετοί συμπολίτες μας έχουν διαβεί τις πόρτες του και έχουν πάρει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με διάφορες πτυχές που αφορούν την ΣΚΠ.  Συνέχεια και ανάπτυξη της συνεργασίας αυτής είναι και η εκδήλωση της 6ης Μαΐου».

Το πρόγραμμα είναι το ακόλουθο:

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

11:00-11:10 Εισαγωγή-Χαιρετισμοί

11:10-11:30 Δρ. Αναστάσιος Ωρολογάς, Ομ. Καθηγητής Νευρολογίας ΑΠΘ, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας για την Σκλήρυνση κατά Πλάκας

ΘΕΜΑ: “Ο σύγχρονος αλγόριθμος στην θεραπευτική προσέγγιση της Πολλαπλής Σκλήρυνσης”

11:30-11:50 Νικόλαος Κολίτσας, χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος

ΘΕΜΑ: “Σεξουαλική ζωή μετά την διάγνωση με ΣΚΠ και διαταραχές ούρησης”

11:50-12:10 Λαμπρινή Οικονόμου, ψυχολόγος Κέντρου Κοινότητας του Δ. Τρικκαίων

ΘΕΜΑ: “Το Κέντρο Κοινότητας του Δ. Τρικκαίων και η χρησιμότητά του σε άτομα με ΣΚΠ”

12:10-12:30 ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ-ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ/ Συζήτηση με το κοινό

Η εκδήλωση πραγματοποιείται με αφορμή το μήνα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Πολλαπλή Σκλήρυνση, στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας για τη ΣΚΠ.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής: 2310 949 909