ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ

Basic Surgical Skills Course στο Ιασώ Θεσσαλίας στις 20 και 21 Απριλίου

H Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Βρετανικό Κολλέγιο Χειρουργών στα πλαίσια συνεργασίας τους, και με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητή Χειρουργικής κο Δ. Ζαχαρούλη, διοργανώνουν το B.S.S. Course (Basic Surgical Skills) στην Ελλάδα.
Το B.S.S. Course είναι  κύκλος μαθημάτων 2 ημερών που θα πραγματοποιηθεί στο Ιασώ Θεσσαλίας.

Θα διοργανώνονται ετησίως 2 κύκλοι μαθημάτων και σε κάθε ένα από αυτά θα εκπαιδεύονται 24 ιατροί ειδικοί χειρούργοι σε βασικές αρχές χειρουργικής, από 10 ειδικούς εκπαιδευτές.

Οι εκπαιδευτές είναι άριστοι ιατροί χειρούργοι οι οποίοι εκπαιδεύτηκαν ειδικά από συμβούλους του Βρετανικού Κολλεγίου Χειρουργών για την πραγματοποίηση των στόχων του Βρετανικού Κολλεγίου Χειρουργών.

Το B.S.S. Course είναι ένα εντατικό σεμινάριο πάνω στις βασικές χειρουργικές τεχνικές και θα δίνει την ευκαιρία σε ιατρούς να εκπαιδεύονται σε πρακτικό επίπεδο σε εργαστήριο με προπλάσματα ή/ και πειραματόζωα ώστε να αναπτύξουν εκτεταμένες χειρουργικές ικανότητες χρησιμοποιώντας υψηλής ποιότητας εξοπλισμό ειδικά σχεδιασμένα για τους εκπαιδευτικούς σκοπούς του σεμιναρίου.

Σε κάθε εκπαιδευόμενο κάθε φορά θα δίνεται η ευκαιρία να γνωρίσει και να χρησιμοποιήσει εξοπλισμό χειρουργικών τεχνικών.

Κάθε εκπαιδευόμενος θα έχει την δυνατότητα να αναπτύξει βασικές λαπαροσκοπικές τεχνικές συρραφής, όπως επίσης και να εκπαιδευτεί σε πληθώρα χειρουργικών λαπαροσκοπικών τεχνικών υπό την καθοδήγηση και εποπτεία ειδικευμένων και έμπειρων ιατρών.

Το ΙΑΣΩ Θεσσαλίας έχει την τιμή να φιλοξενεί αυτό το καινοτόμο σεμινάριο που διοργανώνει ο καθηγητής Χειρουργικής Δημήτριος Ζαχαρούλης σε συνεργασία με το Royal College of Surgeons της Αγγλίας. Στο Course αυτό έχουν εκπαιδευτεί ως τώρα 250 χειρουργοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό.