Αγγειοχειρουργός, Γιατροί, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Μαγνησία

Χρόνια Φλεβική Ανεπάρκεια- Κιρσοί και Ευρυαγγείες

ΙΣΑΑΚ  ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ,  Ιατρός Ειδικός Παθολόγος ,  Τ. Επιμελητής Αγγειολογίας Παν/μιου ΕΣΣΕΝ,  Μέλος Ελληνικής, Γερμανικής Αγγειολογικής Φλεβολογικής Εταιρείας,  Γκλαβάνη 44,  Τηλ:2421021000- 6937333873, facebook: Αγγειολογικό Ιατρείο Ισαάκ Τοπαλίδης

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΦΛΕΒΙΚΗ ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ

Όταν  χαλάσουν οι βαλβίδες επιστροφής των φλεβών, δηλ  οι φλέβες είναι ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ, το αίμα δεν επιστρέφει στην καρδιά με  την σωστή ταχύτητα άλλα λιμνάζει περισσότερο στα κάτω άκρα. Δημιουργούνται  ΚΙΡΣΟΙ  ΚΑΙ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ. Το πόδι πρήζεται ,αποκτά μελάχρωση και μπορεί να κάνει και ΑΤΟΝΟ ΕΛΚΟΣ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ  ΚΙΡΣΟΙ 

Κιρσοί είναι διατεταμένες φλέβες στο υποδόριο και  στο βάθος , συνήθως  στα κάτω άκρα. Η κίνηση του αίματος  δεν γίνεται προς την σωστή κατεύθυνση (προς την καρδιά) αλλά έχουμε παλινδρόμηση (προς τα κάτω ), με αποτέλεσμα το φλεβικό (με λιγότερο οξυγόνο) αίμα να λιμνάζει σε  «ξεχειλωμένες» φλέβες  οι οποίες φουσκώνουν και δείχνουν την τυπική εικόνα των  κιρσών .

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΡΥΑΓΓΕΙΕΣ

Οι ευρυαγγείες είναι διατεταμένες φλέβες του δέρματος μπλέ  η  ροζ-κόκκινες και δεν είναι επικίνδυνες για τον οργανισμό. Είναι αισθητικό πρόβλημα.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΓΝΩΣΗ 

Κλινικά  συνήθως φαίνονται οι κιρσοί. Όμως συχνά η ανεπάρκεια των φλεβών δεν φαίνεται γιατί αυτές βρίσκονται πιο βαθιά και βλέπουμε μόνο το πρήξιμο και νοιώθουμε τον πόνο.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να γίνει ένας ειδικός ΑΓΓΕΙΟΛΟΓΙΚΌΣ  και ΦΛΕΒΟΛΟΓΙΚΟΣ έλεγχος με Έγχρωμο Υπερηχογράφημα ΤΡΙΠΛΕΞ των Αγγείων Κάτω Άκρων .Έτσι μπορούμε να δούμε τι ακριβώς υπάρχει . ΣΥΧΝΑ ΕΤΣΙ  ΜΟΝΟ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ  ΑΝΑΚΑΛΥΨΟΥΜΕ  ΤΗΝ ΑΙΤΙΑ ΠΟΥ  ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΕΝΕΤΙΚΗ   Η  ΜΕΤΑΘΡΟΜΒΩΤΙΚΗ !! ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ ΠΑΛΑΙΕΣ ΘΡΟΜΒΩΣΕΙΣ  ΦΛΕΒΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ  ΚΑΝΕΙ ΜΕΤΑΘΡΟΜΒΩΤΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ.

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΣΚΛΗΡΥΝΤΙΚΟ ΑΦΡΟ

Σήμερα έχουμε την δυνατότητα  να παρέμβουμε τόσο στις αισθητικά σημαντικές ευρυαγγείες  όσο  και στους παθολογικά σημαντικούς κιρσούς και να κάνουμε θεραπεία ΧΩΡΙΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ .

Η συστηματική εξάλειψη των ενδοδερμικών ευρυαγγειών  και των υποδορίων κιρσών που ανεπαρκούν  με  έγχυση σκληρυντικής ουσίας σε μορφή αφρού .Έτσι προκαλούμε σκλήρυνση στο ενδοθήλιο των φλεβών που μετατρέπεται σε μια ινώδη χορδή.

ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΣΚΛΗΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

  

Η  θεραπεία  γίνεται στο Ιατρείο ,χωρίς νάρκωση, τοπικά. Παρασκευάζεται ο ΑΦΡΟΣ  ΠΟΛΥΔΟΚΑΝΟΛΗΣ και τοποθετείται  υπό καθοδήγηση υπερήχων  μέσα στην παθολογική  κιρσοειδή φλέβα. Με τη βοήθεια ενός ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΟΣ ΑΝΙΧΝΕΥΣΗΣ ΦΛΕΒΩΝ ( VEIN LITΕ)  ΚΑΙ ΜΕ  ΤΟΝ ΥΠΕΡΗΧΟ  ΒΡΙΣΚΟΥΜΕ  ΑΚΡΙΒΩΣ  ΤΙΣ ΦΛΕΒΕΣ  ΚΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΣΚΛΗΡΥΝΤΙΚΟ ΑΦΡΟ !!

Ο ασθενής φοράει μια ειδική κάλτσα για 24 ώρες  και μπορεί να  περπατήσει , να  ταξιδέψει κλπ  χωρίς ιδιαίτερους περιορισμούς.

Μετά από 15 ημέρες έχουμε την επόμενη επίσκεψη. Ανάλογα με το πρόβλημα χρειάζονται 5-8 επισκέψεις. Είναι μια ΘΕΡΑΠΕΙΑ που χρειάζεται χρόνο, έχει όμως μόνιμα και άριστα αποτελέσματα χωρίς παρενέργειες .ΧΩΡΙΣ  ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ .

ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

ΠΡΙΝ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ                                                    ΜΕΤΑ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ