ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΝΕΑ, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, ΛΑΡΙΣΑ

Συνεργασίας ουσίας και προσφοράς μεταξύ Δήμου Λαρισαίων και Οδοντιατρικού Συλλόγου

  • Υπεγράφη πρωτόκολλο συνεργασίας από το δήμαρχο και τον πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου
  • Οδοντίατροι της πόλης θα εξετάσουν την στοματική υγιεινή των παιδιών των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ
  • Συμμετοχή σε εθελοντική βάση στην λειτουργία του Δημοτικού Οδοντιατρείου, ενώ θα ενημερώσουν και μέλη των ΚΑΠΗ

Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης και ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Στάθης Κουτσογιάννης.. Η συνεργασία Δήμου και Οδοντιατρικού Συλλόγου αφορά στην στήριξη και συμμετοχή εθελοντών οδοντιάτρων της πόλης, σε σειρά θεμάτων που αφορούν στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων αλλά και άλλες δράσεις της κοινωνικής πολιτικής.

Ειδικότερα, η δράση και η συνεργασία αφορά τρείς άξονες:

α) Συμμετοχή του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας στη λειτουργία του Δημοτικού Οδοντιατρείου σε εθελοντική βάση ( με εθελοντές οδοντιάτρους)

β) Ενημέρωση – πρόληψη και καταγραφή της στοματικής υγιεινής των παιδιών

  • που φιλοξενούνται στους παιδικούς σταθμούς του Δήμου Λαρισαίων
  • που παρακολουθούν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) κα τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρία (ΚΔΑΠ ΜΕΑ)

γ) Ενημέρωση ατόμων στης τρίτης ηλικίας των ΚΑΠΗ του Δήμου

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννης, σε δηλώσεις του, εξήρε την στάση του Οδοντιατρικού Συλλόγου στην προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Λαρισαίων στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής και ειδικότερα στην στήριξη και φροντίδα των παιδιών, εκφράζοντας παράλληλα την ιδιαίτερα χαρά του για το γεγονός ότι οι πρωτοβουλίες του Δήμου στηρίζονται από τους συναδέλφους του (ως γνωστόν ο δήμαρχος Λαρισαίων είναι οδοντίατρος).

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ., Ευστάθιος Κουτσογιάννης,  χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική τη συνεργασία με το Δήμο Λαρισαίων, τονίζοντας αφενός την σπουδαιότητα της πρόληψης αλλά και την  στενή σχέση της στοματικής υγείας με την γενικότερη κατάσταση της υγείας του κάθε ανθρώπου.

Ο κ. Κουτσογιάννης ευχαρίστησε το Δήμο Λαρισαίων για τη συνεργασία και κυρίως τους εθελοντές συναδέλφους του οδοντιάτρους που θα συνδράμουν στην προσπάθεια.

Στην υπογραφή του πρωτοκόλλου συνεργασίας, παρέστησαν επίσης ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Δημ. Δεληγιάννης, ο υπεύθυνος του τμήματος υγείας του Δήμου Λαρισαίων κ. Θ. Κυρόπουλος και ο αντιπροεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου κ. Αντ. Κλειούσης.