Γυναίκα

4 συνήθειες που επιδεινώνουν τους πόνους περιόδου

Τα περισσότερα κορίτσια όταν έχουμε περίοδο πονάμε στην κοιλιά, στη μέση, έχουμε κράμπες και αρκετούς πονοκεφάλους. Και συνήθως, δε θέλουμε να μιλήσουμε σε άνθρωπο. Το μόνο που αποζητάμε είναι η ηρεμία μας.

Αμέσως σκέφτεσαι ότι χρειάζεσαι ένα παυσίπονο για να ηρεμήσουν οι πόνοι, αλλά και εσύ. Ωραία μέχρι εδώ και να το πάρεις το παυσίπονο. Αλλά έχεις σκεφτεί ότι μπορεί κατά τη διάρκεια του μήνα να έχεις κάποιες κακές συνήθειες που επιδεινώνουν την κατάστασή σου; Για παράδειγμα, η διατροφή σου, αλλά και γενικότερα ο τρόπος ζωής σου είναι ικανά να επιδεινώνουν τους πόνους περιόδου.

  1. Καταναλώνεις πολύ αλάτι. Το αλάτι χειροτερεύει το πρήξιμο και σε κάνει να πονάς περισσότερο.
  2. Πίνεις πολύ καφέ. Η καφεΐνη δημιουργεί μεγαλύτερη ένταση στο σώμα μας με αποτέλεσμα να αυξάνεται ο πόνος τις μέρες της περιόδου.
  3. Κάθεσαι όλη μέρα. Τα οφέλη της γυμναστικής τις μέρες της περιόδου είναι πολύ σημαντικά. Θα σε βοηθήσει να αποβάλεις το στρες, να κοιμάσαι πιο εύκολα και θα μειώσει κάθε είδους πόνο. Ιδανική γυμναστική για αυτήν την περίπτωση είναι η yoga και το pilates.
  4. Μπορεί να συντρέχουν ιατρικοί λόγοι. Αν βιώνεις έντονους και συνεχείς πόνους στην περίοδο, καλό είναι να επισκεφτείς έναν γυναικολόγο, ώστε να σε διαβεβαιώσει ότι δεν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα.

πηγή: onmed.gr