Γιατροί, Μαγνησία, Πλαστικός Χειρουργός

Αυξητική Στήθους με ενθέματα σιλικόνης

Πάτσης Κωνσταντίνος

Πλαστικός Χειρουργός

Πλαστική Επανορθωτική & Αισθητική Χειρουργική

Bόλος  : Κ. Καρτάλη 172

Τ. 2421-404084 – info@drpatsis.gr

www.drpatsis.com

 

Η αυξητική στήθους με ενθέματα σιλικόνης είναι η πιο διαδεδομένη επέμβαση της πλαστικής χειρουργικής παγκοσμίως. Περίπου 830.000 αυξητικές στήθους με ενθέματα πραγματοποιήθηκαν το 2018 στις ΗΠΑ, ενώ και στην Ευρώπη το νούμερο είναι αντίστοιχα μεγάλο.

Στη χώρα μας η αυξητική στήθους είναι επίσης η συχνότερη επέμβαση αισθητικής πλαστικής χειρουργικής.

Η εξέλιξη της επέμβασης στο πέρασμα του χρόνου, οδήγησε σε νέες χειρουργικές τεχνικές αλλά και υψηλής τεχνολογίας ενθέματα σιλικόνης , με απώτερο σκοπό το φυσικό αποτέλεσμα και την απόλυτη ασφάλεια μακροχρόνια . Ενθέματα ανατομικά («σταγόνα») , στρογγυλά, υψηλού προφίλ, υψηλής συνεκτικότητας (επιδρά στην αίσθηση κατά την αφή), με επικάλυψη πολυρουρεθάνης , μικροεπεξεργασμένης επιφάνειας είναι μερικές από τις καινοτομίες των τελευταίων χρόνων που πλέον είναι σταθερά στις υπηρεσίες της γυναίκας που επιθυμεί να αυξήσει το μέγεθος του στήθους της.

Η αύξηση του μεγέθους του στήθους και σε κάποιες περιπτώσεις και η ανόρθωση του , είναι σήμερα ευκολότερη από ποτέ, καθώς όλη η χειρουργική διαδικασία είναι προσανατολισμένη στην τάχιστη και άμεση ανάρρωση. Περιπτώσεις που το στήθος είναι πολύ μικρό (υποπλαστικό) ή ίσως και ανύπαρκτο, άδεια ή «πεσμένο», επωφελούνται στο μέγιστο βαθμό από τη συγκεκριμένη επέμβαση.

Είναι απαραίτητο, πρίν την επέμβαση να προηγηθεί η κλινική εξέταση της ενδιαφερόμενης από τον πλαστικό χειρουργό, έτσι ώστε να καθοριστεί το ακριβές χειρουργικό πλάνο και η ασθενής να ενημερωθεί με κάθε λεπτομέρεια για την επέμβαση που πρόκειται να ακολουθήσει.

Οι τομές που χρησιμοποιούνται κατά την αυξητική για την είσοδο του ενθέματος είναι περίπου 3-4 εκατοστών , και συνήθως είναι στην υπομάστιο πτυχή (κάτω από το στήθος) ή στη μασχάλη, ενώ όλο και λιγότερο χρησιμοποιείται η περιθηλαία (γύρω από τη θηλή) τομή.

Τα ενθέματα που θα πρέπει να χρησιμοποιούνται είναι απαραίτητο να έχουν συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (όπως αυτά καθορίζονται με βάση τις διεθνείς οδηγίες) και φυσικά έγκριση FDA (Αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων) ώστε να είναι αποδεδειγμένα ασφαλή και αποτελεσματικά. Το σχήμα (ανατομικό/ στρογγυλό), η διάσταση (προβολή/ διάμετρος) και άλλες παράμετροι (συνεκτικότητα) , καθορίζονται από τον πλαστικό χειρουργό μετά την κλινική εξέταση και τις σχετικές μετρήσεις, πάντα λαμβάνοντας υπόψη τις επιθυμίες της ασθενούς , και αφού έχει προηγηθεί προσομοίωση σε υπολογιστή  ή/ και με δοκιμαστικά ενθέματα στο ιατρείο.

Το ανατομικό επίπεδο τοποθέτησης των ενθεμάτων είναι το υπομυικό (Submuscular- κάτω από τον μύ που καλύπτει το θώρακα), το υποαδενικό (SubGlandular – κάτω από το λίπος που υπάρχει στο στήθος)  και το υποπεριτονιακό (subfascial- κάτω από την περιτονία που καλύπτει τον Μ. Θωρακικό μύ).

Η νεότερη τεχνική τοποθέτησης είναι η τεχνική Dual Plane, όπου το ένθεμα τοποθετείται μισό κάτω από τον μύ και μισό κάτω από το λίπος τους στήθους (τεχνική διπλού επιπέδου).  Με τον τρόπο αυτό, εξασφαλίζεται η  φυσικότητα του αποτελέσματος, η ανώδυνη μετεπεμβατική πορεία και η ασφάλεια στο πέρασμα των ετών.

Η Dual Plane τεχνική, απαιτεί χειρουργική εξοικείωση από τον Πλαστικό χειρουργό, εξασφαλίζει όμως εξαιρετικά αισθητικά και λειτουργικά αποτελέσματα.

Η ανάρρωση μετά από μια τέτοια επέμβαση που διαρκεί περίπου 2μιση ώρες, είναι άμεση. Ο πόνος είναι ήπιος, και η επάνοδος στις δραστηριότητες της καθημερινότητας είναι άμεση εντός των επόμενων 2 ημερών. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά και μόνιμα χωρίς όμως να είναι «κραυγαλέα» αν δεν το επιθυμεί η ενδιαφερόμενη. Η συνεισφορά της αυξητικής στήθους στη ψυχολογία της γυναίκας είναι βιβλιογραφικά αποδεδειγμένη καθώς βοηθά στην ανάκτηση της αυτοπεποίθησης .

24 μήνες μετά

12 μήνες μετά

7 ημέρες μετά την επέμβαση

6 μήνες μετά την επέμβαση

36 μήνες μετά την επέμβαση