Γυναίκα

3 αποτελεσματικές μέθοδοι να καταπολεμήσεις τους πόνους περιόδου

Δεν είναι η μόνη λύση τα παυσίπονα.

Οι πόνοι της περιόδου είναι ό,τι χειρότερο συμβαίνει στα κορίτσια κάθε μήνα. Σε καταλαβαίνουμε απόλυτα. Είναι πολλές εκεί έξω που υποφέρουν πολύ και οι πόνοι δεν περιορίζονται μόνο στην κοιλιά. Οι κράμπες, το μούδιασμα, οι πονοκέφαλοι και οι πόνοι στη μέση είναι μερικά άλλα συμπτώματα που έχουν τα κορίτσια ειδικά τις πρώτες μέρες της περιόδου.

Για τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν παυσίπονα και φάρμακα που, έπειτα από τη συμβουλή του γυναικολόγου σου, μπορείς να πάρεις. Ωστόσο, αν δε θέλεις να επιβαρύνεις διαρκώς τον οργανισμό σου με φαρμακευτικά σκευάσματα, υπάρχουν μερικές φυσικές μέθοδοι που μπορείς να ακολουθήσεις για να πονάς λιγότερο ή και καθόλου.

Δες  τι πρέπει να κάνεις για να απαλλαχτείς επιτέλους από τους πόνους κάθε μήνα:

  • Όλα έχουν να κάνουν με τη διατροφή σου. Όσο πιο υγιεινή διατροφή ακολουθείς και όσο πιο συστηματικά γυμνάζεσαι, θα δεις ότι οι κράμπες και οι πόνοι θα μειώνονται αισθητά. Εμπλούτισε τη διατροφή σου με φρούτα και λαχανικά και θα μας θυμηθείς. Επίσης, θυμήσου να προσθέσεις στα φαγητά σου κουρκουμά (είναι μπαχαρικό).
  • Απόφυγε το τσάι και εμπλούτισε τη διατροφή σου με βιταμίνη Β. Ενώ μία κούπα χαμομήλι μπορεί να είναι άκρως καταπραϋντική, το τσάι δε θα σου προσφέρει απολύτως τίποτα. Όσο για τη βιταμίνη B, θα τη βρεις σε τροφές, όπως τα λαχανικά, το κοτόπουλο, τις πατάτες, τα καρύδια και τη σαρδέλα.
  • Η θερμότητα είναι το παν! Πάρε αγκαλιά τη θερμοφόρα σου κι αν δεν έχεις τρέχα να προμηθευτείς. Αυτή η old-school μέθοδος είναι ό,τι πρέπει για να γλιτώσεις τους πόνους στην κοιλιά, καθώς η θερμότητα χαλαρώνει τους μύες της μήτρας και βοηθά στον περιορισμό του αίματος που προκαλεί τον πόνο.

Πηγή: teen.queen.gr