Ελλάδα

Διαμάχες στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο μετά τις εκλογές

Διαμάχες έχουν ξεσπάσει στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο μετά την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΙΣ, (πριν από τις εκλογές) συνεδρίασε την Παρασκευή 17 Μαΐου και κάλυψε την κενή θέση προέδρου μετά την παραίτηση του προέδρου της προηγούμενης θητείας Μιχάλη Βλασταράκου.

Εξέλεξε ομόφωνα τον Αναστάσιο Βασιάδη ως πρόεδρο και προκήρυξε τις επαναληπτικές εκλογές, ορίζοντας ως ημερομηνία διεξαγωγής το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Μετά την ακύρωση των εκλογών της 3ης Μαρτίου, με απόφαση του υπουργού Υγείας, «συνεπεία της σωρείας παρατυπιών και αντικανονικών διαδικασιών, οι οποίες τις χαρακτήρισαν και τις αμαύρωσαν, σύμφωνα με τις έγγραφες ενστάσεις και τις διαμαρτυρίες μεγάλης μερίδας συνδικαλιστών γιατρών οι οποίοι πρόσκεινται στη ΝΔ και ανήκουν στην Δημοκρατική Κίνηση Ιατρών (ΔΗΚΙ), δηλαδή στην παράταξη των γιατρών της ΝΔ»,

Η ανακοίνωση του Δημήτρη Βαρνάβα

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που έστειλε ο Δημήτρης Βαρνάβας, γενικός γραμματέας ΠΙΣ (πριν από τις πρόσφατες εκλογές) «οι εκλογές που διενεργήθηκαν στις 3 Μαρτίου κηλιδώθηκαν από ανεπίτρεπτα φαινόμενα νοθείας, που προκάλεσαν τεκμηριωμένες καταγγελίες εκ μέρους ιατρών που συμμετείχαν σε αυτές, με αποκορύφωμα τη μη επικύρωσή τους από τον κατά νόμον εποπτεύοντα υπουργό Υγείας και την ανάθεση της εντολής στο Διοικητικό Συμβούλιο που διενέργησε τις εκλογές της 3ης Μαρτίου να διενεργήσει νέες εκλογές εντός δύο μηνών και να διαχειριστεί στο ενδιάμεσο διάστημα τα τρέχοντα ζητήματα του ΠΙΣ».

Εισβολή και κατάληψη του ΠΙΣ από ομάδα 6 ατόμων

Άμεση ήταν η αντίδραση των κ. Εξαδάκτυλου, Ελευθερίου και της κ. Μαστοράκου, που υπογράφουν την ανακοίνωση ως πρόεδρος, γενικός γραμματέας και Α’ αντιπρόεδρος αντίστοιχα του ΠΙΣ (αρχαιρεσίες 3ης Μαρτίου). Αναφέρουν ότι «εισβολή και κατάληψη στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έκαναν φιλοκυβερνητικοί συνδικαλιστές και οι συνοδοιπόροι τους», χαρακτηρίζουν «νόθο» τον πρόεδρο που εξελέγη και τονίζουν ότι «προχώρησαν στο αδιανόητο, να προκηρύξουν παρανόμως εκλογές για τις 22/6 χωρίς την ύπαρξη της απαραίτητης εκ του νόμου απαρτίας».

Πηγή: ΑΜΕ-ΜΠΕ