Μαγνησία

12ο Σχολείο Ουρολογίας στην Πορταριά

Το Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ) διοργανώνει το 12ο Σχολείο Ουρολογίας από 11 μέχρι 14 Απριλίου 2019 στο Ξενοδοχείο “Portaria Hotel” στην Πορταριά.

Δείτε τι είπε ο Πρόεδρος ΙΜΟΠ και Καθηγητής Ουρολογίας ΑΠΘ Δημήτρης Χατζηχρήστου:
Τα βασικά χαρακτηριστικά που δίνουν την ταυτότητα στο Σχολείο παραμένουν αναλλοίωτα. Ο μικρός αριθμός εκπαιδευόμενων – συμμετεχόντων Ουρολόγων, οι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι ως διδάσκοντες, οι παρουσιάσεις με επίκεντρο το πρόβλημα (problem solving learning), βασισμένες στην τεκμηριωμένη γνώση (evidence-based medicine) και στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση του ασθενή (patient-centred care) αλλά πάνω απ’ όλα ο χρόνος συζήτησης –πάντα κατά πολύ μεγαλύτερος από αυτόν της διδασκαλίας– απαρτίζουν τις σταθερές εκπαιδευτικές αρχές του σχολείου.

Μαζί με όλες τις δοκιμασμένες δομές, όπως τα άρθρα της χρονιάς που άλλαξαν την κλινική μας πράξη και τα νέα από τα μεγάλα ογκολογικά συνέδρια, τα διαδραστικά σεμινάρια, τα χειρουργικά μυστικά, τους εικονικούς ασθενείς, προστέθηκε και η Ολυμπιάδα γνώσης με πρώτο θέμα τις λειτουργικές διαταραχές. Στα θέματα ξεχωρίζουν η αντιμετώπιση του καρκίνου του προστάτη σε νέους άντρες, τα μυστικά στην αντιμετώπιση των λοιμώξεων και της πρόληψης της σήψης, η συνύπαρξη προστατίτιδας και στυτικής δυσλειτουργίας. ∆ίνεται βάρος στην αντιμετώπιση «κλασσικών» αποτυχιών στη θεραπεία, όπως η αποτυχημένη πυελοπλαστική και οι «εφιάλτες» στην ενδοουρολογία.

Σας περιμένουμε λοιπόν στο ετήσιο ραντεβού μας στην Πορταριά που ΕΣΕΙΣ το κάνατε θεσμό στην εκπαίδευση των Ουρολόγων!

Για να εγγραφείτε στο συνέδριο πατήστε εδώ

Επικοινωνία Ινστιτούτο Μελέτης Ουρολογικών Παθήσεων (ΙΜΟΠ)
Μαρίνα Τσιούπρου (Marina Tsiouprou), ΜΑ
Υπεύθυνη δράσεων ΙΜΟΠ
τηλέφωνα: 2310228028, 6942791082
email: m.tsiouprou@imop.gr