ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

Με 152 νέες θέσεις εργασίας ενισχύονται τα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας

Η πρόσληψη 152 εξειδικευμένων επιστημόνων σε θέσεις ειδικού Επιστημονικού και Τεχνικού Προσωπικού θα γίνουν από τον ΑΣΕΠ

Την κάλυψη 152 νέων θέσεων εργασίας με συμβάσεις αορίστου χρόνου σε ερευνητικούς και τεχνολογικούς φορείς που εποπτεύονται από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας, ανακοίνωσε κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας Κώστας Φωτάκης.

Κατόπιν αιτήματος του Τομέα Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ ξεκινούν οι διαδικασίες για την κάλυψη αυτών των νέων θέσεων εργασίας, που είναι πρόσθετες των 100 θέσεων Ερευνητών που εγκρίθηκαν και προκηρύχτηκαν το διάστημα 2018-2019.

Η πρόσληψη 152 εξειδικευμένων επιστημόνων σε θέσεις ειδικού Επιστημονικού και Τεχνικού Προσωπικού θα γίνουν από τον ΑΣΕΠ . Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 20% περίπου των αντίστοιχων θέσεων εργασίας ορισμένου χρόνου στα Ερευνητικά Κέντρα της χώρας.

Όπως επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός: «Για πρώτη φορά μετά από δέκα χρόνια ενισχύεται το ανθρώπινο δυναμικό των Ερευνητικών Κέντρων σε κρίσιμους ερευνητικούς τομείς”.

Πηγή: protothema.gr