Εκδηλώσεις, ΛΑΡΙΣΑ

Διαδικτυακή εκδήλωση για τον «κύκλο της γυναίκας» από το Δήμο και την Κοινότητα Φαρσάλων

Ο Δήμος Φαρσάλων σε συνεργασία με την Κοινότητα Φαρσάλων θα πραγματοποιήσει διαδικτυακή εκδήλωση, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, την  Δευτέρα στις 8 Μαρτίου 2021 στις 6 το απόγευμα, με θέμα: «Ο κύκλος μιας γυναίκας: Μεγαλώνοντας κόρες με δεξιότητες αυτοπεποίθησης και αυτοπροστασίας».

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας κ. Βικτώρια  Πρεκατέ. Η κ. Πρεκατέ  είναι ψυχολόγος – εκπαιδευτικός με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, του Λονδίνου και του Μπέρμινχαμ.

Βασικά ερωτήματα που θα συζητηθούν στην διαδικτυακή ομιλία είναι μεταξύ άλλων τα εξής:

  • Στις σημερινές δύσκολες κοινωνικές συνθήκες που μας προτείνουν αλλαγές πως μπορεί  η μητέρα  να ενισχύσει τις δεξιότητες της κόρης της  ώστε να αποφύγει την θυματοποίηση;
  • Πως μπορούν οι μητέρες να διδάξουν στους γιούς και στις κόρες τους αμοιβαίο σεβασμό για το άλλο φύλλο και αυτοσεβασμό;
  • Πώς χτίζεται η αυτοεκτίμηση της μητέρας και της κόρης;

 

Συντονίστρια της συζήτησης θα είναι η πρόεδρος της Κοινότητας Φαρσάλων κ. Ντόρα Πρεκατέ, η οποία θα αναφερθεί στα δικαιώματα της γυναίκας.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η αντιδήμαρχος Φαρσάλων κ. Σοφία Χατζηπλή η οποία θα μιλήσει για την γυναίκα στη τοπική αυτοδιοίκηση.

Μια ιστορική αναδρομή στην γιορτή της γυναίκας θα κάνει η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου κ. Άννα Φλωρά.

Το μέλος του συμβουλίου της Κοινότητας Φαρσάλων και μαία στο Κέντρο Υγείας Φαρσάλων κ. Φωτεινή Πιτσιάβα, θα μιλήσει για τις σωματικές αλλαγές στην εφηβική ηλικία.

Πηγή: onlarissa.gr