Μαγνησία

Δωρεά 10.000 ασπίδων προστασίας προσώπου από την ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Η ερευνητική ομάδα του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με επιστημονικό υπεύθυνο τον Αναπληρωτή Καθηγητής Δρ. Γεώργιο Κ.Δ. Σαχαρίδη σε συνεργασία με την εταιρία TED3D (Ελένη Ρηγάκη και Ηλίας Φρυτζαλάς – απόφοιτοι του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συνεργάτες του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών), με την καθοριστική συμβολή του διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Δρ. Κωνσταντίνου Γουργουλιάνη, καθώς και του Διευθυντή του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του «Αχιλλοπουλείου» Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, κ. Ηλία Καραμέτου, θα ήθελαν να ενημερώσουν ότι ως και σήμερα από κοινού έχουν παράγει και δωρίσει σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο από την Ξάνθη ως τα Χανιά και από την Πάφο ως την Λάρνακα σε φορείς όπως Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ, Αστυνομία, Λιμενικό και Στρατό πάνω από 10.000 ασπίδες προστασίας προσώπου.

Το ταξίδι αυτό δεν θα μπορούσε να είχε το ίδιο αποτέλεσμα χωρίς όλους εκείνους που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στήριξαν μέχρι και σήμερα την προσπάθειά μας. Κάθε μια από αυτές τις 10.000 ασπίδες προστασίας προσώπου ήταν αποτέλεσμα προσπάθειας δεκάδων εθελοντών και τα έξοδα αυτής καλύφθηκαν από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το TED3D, και μια σειρά από χορηγούς που αθόρυβα και συνάμα αποτελεσματικά στήριξαν την προσπάθεια αυτή. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε εκείνους που στήριξαν ανιδιοτελώς την προσπάθεια μας με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό. Παρακάτω δυο λόγια για κάθε έναν από αυτούς (παρουσιάζονται με χρονολογική σειρά στήριξης της προσπάθειας μας) ως ελαχίστη ένδειξη ευγνωμοσύνης.

H εταιρία Energean στις αρχές Μαρτίου 2020, πριν καλά καλά μπει ο COVID-19 στην ζωή μας και διαισθανόμενη ότι δράσεις σαν την δική μας πρέπει να υλοποιηθούν γρήγορα για να αποφύγουμε όσο είναι δυνατό την εξάπλωση του ιού, επικοινώνησε μαζί μας και μέσα σε πολύ λίγές ώρες οι άνθρωποί της  κατάφεραν να επιλύσουν όλα τα γραφειοκρατικά θέματα και να υλοποιήσουν μια χορηγία που στήριξε σημαντικά στην προσπάθειά μας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Energean είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων με έδρα στο Λονδίνο, που εστιάζει στη βιώσιμη ανάπτυξη των φυσικών πόρων της Μεσογείου με επίκεντρο το φυσικό αέριο. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η εταιρεία έχει δεσμευθεί για μηδενικές συνολικές εκπομπές ρύπων ως το 2050 και επιδιώκει να υλοποιεί και τους 17 στόχους του ΟΗΕ για την βιώσιμη ανάπτυξη μέσω της καθημερινής της λειτουργίας και μέσα από ένα ευρύ φάσμα δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Σας ευχαριστούμε.

Η εταιρία Antopack-Αντωνίου Α.Ε., μια “δική μας” Βολιώτικη εταιρία, ήταν αρωγός και της δικής μας προσπάθειας. Όταν τα αιτήματα για ασπίδες προστασίας προσώπου ερχόντουσαν κατά 100-δες καθημερινά, ήταν εκεί για να κάνει αυτό που λίγες ελληνικές εταιρίες κάνουν με επιτυχία εδώ και 120 χρόνια. Ξέροντας καλά τι σημαίνει κυτιοποιία προμήθευε σε καθημερινή βάση την ομάδα μας με υλικά συσκευασίας έτσι ώστε οι ασπίδες μας να φτάσουν σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο με ασφάλεια.  Η Antopack-Αντωνίου Α.Ε., ξεκίνησε την μακράν πορεία της από ένα μικρό εργαστήρι λιθογραφίας στα τέλη του 19ου αιώνα, όντας μόλις ένα από τα τρία τότε στην Ελλάδα. Έπειτα από 120 χρόνια, το μικρό τότε εργαστήρι έχει εξελιχθεί σε μία από τις πλέον σύγχρονες βιομηχανικές μονάδες στον κλάδο των εκτυπώσεων, της κυτιοποιίας και της ετικετοποιίας με μεγάλους και πολύ γνωστούς μακροχρόνιους πελάτες. Σας ευχαριστούμε.

Η εταιρία ΕΛΤΑ Κούριερ, ήταν η εταιρία που όταν τα αιτήματα έρχονταν πλέον από περιοχές εκτός Θεσσαλίας ήταν εκεί για να μας βοηθήσει. Ενώ όλες οι υπηρεσίες Κούριερ είχαν ξεπεράσει τη δυνατότητα τους να ανταποκριθούν στα χιλιάδες αιτήματα για αποστολές προϊόντων που είχαν οι πολίτες μένοντας σπίτι, ενώ οι εργαζόμενοι Κούριερ έτρεχαν μέρα νύχτα στις πόλεις για να παραδώσουν το γρηγορότερο δυνατό τα δεματά όλων μας, δεν το σκέφτηκε ούτε στιγμή να πάρει την απόφαση να σηκώσει το βάρος της δωρεάν μεταφοράς των εκατοντάδων δεμάτων που στάλθηκαν σε Ελλάδα και Κύπρο. Τα γνωστό σε όλους μας κόκκινο φορτηγάκι της ΕΛΤΑ Κούριερ ερχόταν καθημερινά στα σημεία παραγωγής των ασπίδων για να φορτώσει τα νέα δέματα τα οποία θα φτάνανε στον τελικό τους προορισμός σε λιγότερο από 24 ώρες. Η ΕΛΤΑ Courier είναι Ανώνυμη Εταιρία που ιδρύθηκε το 2000 και δραστηριοποιείται στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά των ταχυμεταφορών – courier services. Είναι μέλος του Ομίλου ΕΛ.ΤΑ. (Ελληνικά Ταχυδρομεία) και αποτελεί συνέχεια της υπηρεσίας ΠΟΡΤΑ – ΠΟΡΤΑ, της πρώτης υπηρεσίας courier στην Ελλάδα που άρχισε να προσφέρεται στην αγορά το 1986. Σας ευχαριστούμε.

Ο Ιατρικό σύλλογος Μαγνησίας, οι άνθρωποι που ήταν και είναι στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης του COVID-19 θέλησαν και εκείνοι στις αρχές Απριλίου να συμβάλουν με μια χορηγία στην προσπάθεια μας έτσι ώστε να παραχθούν μεγαλύτερες ποσότητες ασπίδων προστασίας προσώπου για να καλυφθούν αιτήματα που ερχόντουσαν από όλη την Ελλάδα. Ο Ιατρικός Σύλλογός Μαγνησίας, με 900 περίπου ενεργά μέλη στους οποίους περιλαμβάνονται οι ιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, των Κέντρων Υγείας, των Αγροτικών ιατρείων, του ΠΕΔΥ, των ΤΟΜΥ και οι ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί, είναι ένας δυναμικός επιστημονικός φορέας της Μαγνησίας με καταγεγραμμένη πλέον την εξωστρέφεια του και την ευαισθησία του σε θέματα που αφορούν στην προαγωγή της Δημόσιας Υγείας. Σας ευχαριστούμε.

Ο Οδοντιατρικός σύλλογος Μαγνησίας με όλα τα μέλη του να μαστίζονται από την πανδημία και χωρίς καλά καλά να έχει προλάβει να καλύψει τις ανάγκες των ίδιων του των μελών στήριξε την προσπάθειά μας με μια χορηγία. Η δύναμη του συλλόγου σήμερα απαρτίζεται από 217 εγγεγραμμένα μέλη, όπου οι 188 από αυτούς είναι ελεύθεροι επαγγελματίες ενώ 11 οδοντίατροι υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Το έργο του συλλόγου είναι η συνεχής επιμόρφωση των μελών του, διοργανώνοντας επιστημονικά σεμινάρια ενώ υπήρξε και ο πρωτοεμπνευστής της διοργάνωσης του πρώτου επαρχιακού περιφερειακού οδοντιατρικού συνεδρίου το 1991, σε συνεργασία με τους αντίστοιχους συλλόγους Λαρίσης, Τρικάλων και Καρδίτσας αλλά και της Στοματολογικής Εταιρείας Θεσσαλίας, όπου έγινε θεσμός με τον τίτλο Πανθεσσαλική Οδοντοστοματολογική Σύνοδος και συνεχίζεται μέχρι σήμερα κάθε χρόνο και σε άλλη θεσσαλική πόλη. Σας ευχαριστούμε.

Από όποιο πολιτικό χώρο και να προέρχεται κάποιος, δε μπορεί να μην αναγνωρίσει ότι το πολιτικό κόμμα ΜέΡΑ25, αθόρυβα και αποτελεσματικά με γνώμονα και μόνο την στήριξη της προσπάθειάς μας, συνέβαλε με μια χορηγία την προσπάθεια σε μια στιγμή που οι δυνάμεις μας λιγόστευαν.  Το ΜέΡΑ25, με την πρωτοβουλία «ΜέΡΑ Αλληλεγγύης» διέθεσε τις δυνάμεις του σε πρωτοβουλίες που κινήθηκαν και σε άλλους άξονες όπως: 1) δημόσια υγεία, 2) έρευνα για τις κοινωνικές ανάγκες και 3) δομές αλληλεγγύης. Πέρα από την στήριξη στην ομάδα μας, το ΜέΡΑ25, στήριξε την κοινωνική κουζίνα  «Άλλος Άνθρωπος», μέσω της οποίας οικογένειες συμπλήρωσαν το πασχαλινό τους γεύμα, το περιοδικό Σχεδία  στο οποίο προσφέρθηκαν δωροεπιταγές Σουπερμάρκετ για την αγορά τροφίμων στους άστεγους και περιθωριοποιημένους ανθρώπους, διέθεσε προστατευτικές μάσκες  στο Νοσοκομείο των Ιωαννίνων, ενίσχυσε την  ΒΙΟΜΕ  με αγορά αναλώσιμων  καθαριστικών τα οποία και διοχέτευσε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» πανελλαδικά κ.α. Σας ευχαριστούμε.

Όταν τα οικονομικά μας αποθέματα είχαν μειωθεί και έχοντας τεράστιο πρόβλημα με τις πρώτες ύλες που έπρεπε να αγοραστούν άμεσα εμφανίστηκε σαν από μηχανής θεός η ΕΕΦαΜ (Ελληνική Εταιρεία Φαρμακευτικού Management) για να στηρίξει την ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας με μια χορηγία.  Η ΕΕΦαΜ έχει ως βασικό στόχο τη συνολική προαγωγή του φαρμακευτικού κλάδου μέσα από την εκπαίδευση, την ενδυνάμωση, τη διασύνδεση και την ανάδειξη της αξίας των στελεχών της Φαρμακοβιομηχανίας. Περισσότερα από 1200 στελέχη φαρμακευτικών εταιρειών συγκροτούν το χώρο όπου ο καθένας μπορεί να συνεισφέρει δημιουργικά, μέσα από την εθελοντική του προσφορά, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων και στρατηγικών για τη διαρκή επιμόρφωση των ανθρώπων της φαρμακοβιομηχανίας και την παραγωγική ανταλλαγή απόψεων και εμπειριών μεταξύ όλων των στρατηγικών εταίρων του χώρου της Υγείας και του Φαρμάκου. Σας ευχαριστούμε.

Ευχαριστούμε θερμά και την κυρία Τέτη Μαμούρη για την πρωτοβουλία που είχε εκείνη μαζί με μία ομάδα συμπολιτών της για την άμεση οικονομική στήριξή της δράσης μας. Τελειώνοντας θα δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε όσους συνεισέφεραν σε όλο αυτό το εγχείρημα με την, εξίσου σημαντική, προσφορά πρώτων υλών. Χαιρόμαστε διπλά με το γεγονός ότι επιχειρήσεις του τόπου μας, μας στήριξαν εμπράκτως. Η εταιρία οικοδομικών υλικών «Πασχαλόπουλος», με πολυετή εμπειρία και έδρα στο Βόλο, προσέφερε υλικά απαραίτητα και για την κατασκευή των hands free χειρολαβών και των ασπίδων προστασίας προσώπου. Το κατάστημα «ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ», που για χρόνια είναι στην κορυφή των προτιμήσεων των βολιωτών για είδη διακόσμησης αντικειμένων και δώρων, προσέφερε λάστιχα για την ολοκλήρωση των ασπίδων προστασίας. Επιπλέον για το κομμάτι των hands free λαβών απαιτήθηκαν πολλά μέτρα εκτυπωτικών νημάτων, μέρος των οποίων μας προσέφεραν οι εταιρίες, θεμέλιοι λίθοι του κλάδου του 3d printing στην Ελλάδα, Thes3D από τη Θεσσαλονίκη και 3D Expert από την Αθήνα. Πρέπει φυσικά να τονίσουμε πόσο σημαντικές ήταν αυτού του είδους οι συνεισφορές σε περιόδους lockdown, όπου η αγορά και τα προϊόντα ήταν άκρως περιορισμένα. Σας ευχαριστούμε όλους.

Οι στιγμές που ζήσαμε όλο αυτό τον καιρό ήταν συγκλονιστικές. Όταν οι άνθρωποι αφήνουν στην άκρη αυτά που τους χωρίζουν έρχεται η στιγμή να κάνουν θαύματα. Ας κρατήσουμε τα θετικά που μας αφήνει η πανδημία κι ας μην ξεχάσουμε όλους εκείνους που χάσαμε.

ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ – ΚΡΑΤΑΜΕ ΑΠΟΣΤΑΣΕΙΣ