Γυναίκα

Κολύμπι στην εγκυμοσύνη: Τα οκτώ οφέλη που πρέπει να γνωρίζετε

Το κολύμπι είναι μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές άθλησης και τα οφέλη, ιδιαίτερα για το σώμα,είναι πολλά.

Το κολύμπι είναι ασφαλές και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αρκεί βέβαια να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης. Μάλιστα, μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα ωφέλιμο για τη μέλλουσα μαμά και το έμβρυο. Πώς;

Προσφέρει χαλάρωση

Το κολύμπι εξισορροπεί την καρδιαγγειακή και μυϊκή δύναμη και έτσι απαλλάσσει από το άγχος. Όπως κάθε άλλη άσκηση, διεγείρει το σώμα να απελευθερώνει ενδορφίνες, οι οποίες βοηθούν στη μείωση της αίσθησης του πόνου.

Ανακουφίζει από το πρήξιμο και τον πόνο

Το κολύμπι ενισχύει τους μυς γύρω από τις πρησμένες αρθρώσεις και τους μυς της πλάτης. Συνπώς συμβάλλει στη μείωση του πρηξίματος και του πόνου.

Βελτιώνει την καρδιαγγειακή κατάσταση

Με το κολύμπι, κάνετε καλό στην καρδιά και στα πνευμόνια σας. Επιπλέον, ενισχύετε την αντοχή σας και μειώνετε το αίσθημα της κούρασης.

Τονώνει το σώμα σας

Στην εγκυμοσύνη, ενώ κάθε μήνα παίρνετε βάρος, οι μύες ενδέχεται να χάσουν την αντοχή τους, κάτι το οποίο θα μπορείτε να φροντίσετε με το κολύμπι.

Ρυθμίζει τη θερμοκρασία του σώματός σας

Τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το σώμα συνήθως έχει υψηλότερη θερμοκρασία. Το κολύμπι βοηθά στην καταπολέμηση της θερμότητας και διατηρεί μια σταθερή εσωτερική θερμοκρασία σώματος.

Βοηθάει το έμβρυο να πάρει τη σωστή θέση

Σύμφωνα με τους ειδικούς,  η κολύμβηση ενθαρρύνει τα μωρά να γυρίσουν καθώς η κοιλιά γίνεται ελαφρύτερη στο νερό .

Ανακουφίζει τις πρωινές ναυτίες

Το κολύμπι, ιδιαίτερα στο παγωμένο νερό, ανακουφίζει από το τις πρωινές ναυτίες που είναι πολύ συνήθης τους πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης.

Συμβάλλει στον καλύτερο ύπνο

Μετά το κολύμπι έχετε χαλαρώσει σωματικά και πνευματικά, κάτι που θα διαπιστώσετε ότι επηρεάζει και την ποιότητα του ύπνου σας.

Πηγή: momjunction.com