ΛΑΡΙΣΑ

ΙΑΣΩ Θεσσαλίας: Πρώτη Αναθεώρηση Ολικής Αρθροπλαστικής Γόνατος στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα με το Ρομποτικό Σύστημα NAVIO 7

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας η πρώτη επέμβαση αναθεώρησης ολικής αρθροπλαστικής γόνατος στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα, με το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7, από την Α’ Ορθοπαιδική Κλινική – Ρομποτικής Χειρουργικής του Μυοσκελετικού Συστήματος, με Διευθυντές τους Ορθοπαιδικούς Χειρουργούς κ.κ. Κωνσταντίνο Μακρίδη, MD, MSc, PCaosD, PhD (certified robotic system user) και Μιλτιάδη Γεωργούση, MD, MSc, PhD (certified robotic system user).

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 73χρονη ασθενή, η οποία είχε υποβληθεί σε αρθροπλαστική πριν από έξι χρόνια. Εξαιτίας πρώιμης χαλάρωσης των υλικών και αστάθειας της άρθρωσης  έγινε αφαίρεση της προηγούμενης αρθροπλαστικής,  αντικατάστασή της με νέα υλικά και πλήρης εξισορρόπηση των μαλακών μορίων της άρθρωσης. Η ασθενής κινητοποιήθηκε πλήρως σε λιγότερο από 24 ώρες μετά το χειρουργείο, βαδίζοντας με πλήρη φόρτιση του σκέλους και με ελάχιστο πόνο.

Οι δυνατότητες που προσφέρει το ρομποτικό σύστημα NAVIO 7 είναι απεριόριστες αφού παρέχει στους ασθενείς μια άρτια τεχνικά επέμβαση, επιτρέποντας στους χειρουργούς:

  • να εκτιμούν με μεγάλη ακρίβεια τα τεχνικά προβλήματα της παλαιάς, αποτυχημένης αρθροπλαστικής
  • να υπολογίζουν την απώλεια οστού που έχει δημιουργηθεί με την αφαίρεση των παλαιών υλικών
  • να τοποθετούν τα νέα υλικά με απόλυτη ακρίβεια, ελέγχοντας ανά πάσα στιγμή τη λειτουργικότητα και σταθερότητα του γόνατος διεγχειρητικά.
  • να προσφέρουν στον ασθενή μια άρθρωση τεχνικά άρτια για άμεση βάδιση και με τον ελάχιστο κίνδυνο επιπλοκών.

 

Στο ΙΑΣΩ Θεσσαλίας οι εγκαταστάσεις, ο εξοπλισμός, το άριστο ιατρικό, επιστημονικό και νοσηλευτικό προσωπικό και η εφαρμογή πρωτοποριακών μεθόδων διάγνωσης και θεραπείας εξασφαλίζουν την κάλυψη κάθε περιστατικού.

Οι σύγχρονες εγκαταστάσεις και η ιατροτεχνική υποδομή καθιστούν τις συνθήκες νοσηλείας μοναδικές στη Θεσσαλία και την Κεντρική Ελλάδα και δίνουν τη δυνατότητα στους κατοίκους της περιοχής να απολαμβάνουν υπηρεσίες που παρέχονται μόνο στα μεγάλα κέντρα του εξωτερικού.