Καρδίτσα

Φωτισμένο πορτοκαλί το Σάββατο το Δημαρχείο Καρδίτσας για την παγκόσμια ημέρα για την πολλαπλή σκλήρυνση

Συμβολική ενέργεια στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας για την πολλαπλή σκλήρυνση

Φωτισμένο σε τόνους πορτοκαλί θα είναι το Σάββατο 30 Μαΐου,  το Δημαρχείο της Καρδίτσας. Η συμβολική αυτή ενέργεια αποφασίστηκε από τη Δημοτική Αρχή μετά από σχετικό αίτημα της Ελληνικής Εταιρίας για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας και συνδέεται με τον εορτασμό της παγκόσμιας ημέρας για την πολλαπλή σκλήρυνση.  Αυτή την Παγκόσμια Ημέρα (30 Μαΐου) η Ελληνική Εταιρία για τη Σκλήρυνση κατά Πλάκας ενώνει τις δυνάμεις της με την Παγκόσμια Ομοσπονδία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (MSIF) με σκοπό τα περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια ατόμων που ζουν με ΠΣ παγκοσμίως να άρουν την απομόνωση. Τα άτομα που επηρεάζονται από την Πολλαπλή Σκλήρυνση αλλά και ο περίγυρός τους, καλούνται να αναπτύξουν και να γιορτάσουν τις συνδέσεις, να αναπτύξουν τις κοινωνικές και ατομικές συνδέσεις και παράλληλα να βιώσουν τη σύνδεσή τους με τις ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

«Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες της Εταιρίας που με τη σειρά της στηρίζει τα άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Είμαστε μια πόλη που στηρίζει την προσβασιμότητα, μια πόλη που θέλει τους ανθρώπους της να βρίσκονται σε κίνηση και όχι σε απομόνωση. Βρισκόμαστε δίπλα στους δημότες μας και στις οικογένειες τους που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα και στο μέτρο που μας αντιστοιχεί προσπαθούμε να διευκολύνουμε τη ζωή τους» δηλώνει με αφορμή τον παγκόσμιο εορτασμό ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος.

Φέτος, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί εξαιτίας του covid-19, η Εταιρία αποφάσισε να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις και ημερίδες και να πραγματοποιηθούν διαδικτυακές και συμβολικές ενέργειες. Μία από αυτές είναι και ο φωτισμός κτηρίων και χώρων στο πορτοκαλί χρώμα, προς τιμήν της Παγκόσμιας Ημέρας για την ΣΚΠ. Πραγματικά, η Εταιρία απευθύνθηκε σε διάφορους φορείς μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Καρδίτσας, οι οποίοι με χαρά δέχτηκαν να συμμετάσχουν στην κίνηση αυτή.

Έτσι, το βράδυ της 30ης Μαΐου θα δούμε φωτισμένα στα πορτοκαλί χρώματα τα Δημαρχεία Φλώρινας, Καρδίτσας και Ηλιούπολης Αθηνών, την Κεντρική Γέφυρα των Τρικάλων, το παλιό Δημαρχείο Κέρκυρας «Σαν Τζιάκομο», τις Ομπρέλες στην Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο της πόλης του Κιλκίς, δείγμα της αγάπης και της υποστήριξης των Δήμων Θεσσαλονίκης, Φλώρινας, Τρικκαίων, Καρδίτσας, Κέρκυρας, Ηλιούπολης, Φλώρινας και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κιλκίς στους ανθρώπους με Πολλαπλή Σκλήρυνση.

Γιατί οι συνδέσεις είναι τόσο σημαντικές για τα άτομα που ζουν με Πολλαπλή Σκλήρυνση:

  • Ο κοινωνικός αποκλεισμός και το στίγμα μπορούν να ασκήσουν επιρροή κάνοντας τα άτομα με Πολλαπλή Σκλήρυνση να νιώθουν μόνα και απομονωμένα- οι ανθρώπινες συνδέσεις μπορεί να είναι ένας σημαντικός τρόπος για να προσπεράσουμε τα εμπόδια και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής των ατόμων με ΠΣ.
  • Η αίσθηση της κοινότητας που υποστηρίζει και φέρνει κοντά τα άτομα που επηρεάζονται από την ΠΣ είναι στο κέντρο των δράσεων της MSIF. Οι οργανισμοί έχουν κομβικό ρόλο στη σύνδεση των ατόμων με ΠΣ.
  • Η προαγωγή της φροντίδας του εαυτού και του υγιεινού τρόπου ζωής βοηθούν τα άτομα με ΠΣ να έχουν μια θετική αυτο-εικόνα και σε πολλές περιπτώσεις να διαχειριστούν τα συμπτώματά τους.
  • Η σύνδεση με τους φορείς λήψης απόφασης συνηγορεί στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων που αφορούν στη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και στην αποτελεσματική θεραπεία, συνιστώσες που επηρεάζουν καθοριστικά τα 2,3 εκατομμύρια ατόμων με ΠΣ παγκοσμίως.
  • Η σύνδεση των ατόμων που επηρεάζονται από την ΠΣ με την έρευνα είναι ζωτικής σημασίας, ειδικότερα κατά την περίοδο του COVID-19. Μόνο αν συνδέσουμε αυτές τις δυο πλευρές θα καταφέρουμε να βρούμε απαντήσεις που θα σώσουν ζωές.

Κάθε χρόνο στις 30 Μαΐου, η Παγκόσμια Κοινότητα συνδέεται μοιράζοντας ιστορίες, μέσω της καμπάνιας ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Η καμπάνια διαδίδεται σε πάνω από 100 χώρες αγγίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Χρησιμοποιήστε τα hashtag της καμπάνιας στα Social Media:

#Iconnect

#Weconnect

#greekMSsociety

#worldMSday2020

#MSconnections