ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχολογίας: Η συμβολή της Ψυχολογίας στην προαγωγή της ψυχικής υγείας ατόμων και κοινοτήτων

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ψυχολογίας στις 27 Μαΐου 2020 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών, και στο πλαίσιο της επετείου των 30 χρόνων από την ίδρυσή της, η Ελληνική Ψυχολογική Εταιρία (ΕΛΨΕ) θέτει στη δημοσιότητα ένα κοινωνικό τηλεοπτικό μήνυμα προκειμένου να πληροφορήσει το κοινωνικό σύνολο για το έργο της επιστήμης της ψυχολογίας και τις εφαρμογές του στην προαγωγή της ψυχικής υγείας ατόμων και κοινοτήτων, την πρόληψη και τη θεραπεία.

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχολογίας

Το τηλεοπτικό μήνυμα είναι διαθέσιμο στο κανάλι της ΕΛΨΕ στο YouTube:

Webinars της Ελληνικής Ψυχολογικής Εταιρίας

Ταυτόχρονα, η ΕΛΨΕ ανακοινώνει τη διεξαγωγή μιας σειράς δωρεάν ιστοδιαλέξεων (webinars) για το ευρύ κοινό και για ειδικές ομάδες (π.χ. ψυχολόγους, εκπαιδευτικούς, γονείς, μαθητές κ.ά.), με στόχο την ενημέρωση ή την εκπαίδευση τους σε θέματα που αφορούν στην ψυχική υγεία και την πρόληψη.

Οι σχέσεις στη μετα-κανονικότητα

Η πρώτη ιστοδιάλεξη θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 27 Μαΐου 2020, 19:00, με τίτλο: Οι σχέσεις στη μετα-κανονικότητα: «Από μακριά και αγαπημένοι» με ομιλητές τον κύριο Αναστάσιο Σταλίκα και Παναγώτη Κορδούτη. Τα θέματα τα οποία θα εξεταστούν αφορούν περιληπτικά τα ακόλουθα:

Πόσο σημαντικές είναι οι σχέσεις στη ζωή μας; Πόσο σημαντική είναι η εγγύτητα, το άγγιγμα και η σωματική επαφή; Τι συνέπειες μπορεί να έχει η κοινωνική αποστασιοποίηση λόγω του Κορωνοϊού, για τις σχέσεις μας; Μπορούμε να μάθουμε κάτι ουσιαστικό γι’ αυτές μέσα απ’ τη δοκιμασία που βιώνουμε;

Στη συνάντησή αυτή συζητάμε τα ερωτήματα αυτά με στόχο να καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε για να κρατάμε τις σχέσεις μας ζωντανές και ακμαίες παρά την όποια δοκιμασία!

Για την εγγραφή συμπληρώσετε τα στοιχεία σας στο σύνδεσμο Οι σχέσεις στη μετα-κανονικότητα για να σας αποσταλεί ο σύνδεσμός όπου θα παρακολουθήσετε το webinar.

Άγχος και διαχείριση εξετάσεων

Επίσης, έχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020, 19:00 το webinar με τίτλο: Άγχος και διαχείριση εξετάσεων με ομιλήτρια την κα Ελευθερία Γωνίδα. Στην ιστοδιάλεξη θα συζητηθεί το θέμα του άγχους των εξετάσεων αλλά και, γενικότερα, της διαχείρισης σημαντικών εξετάσεων όπως οι
πανελλήνιες.

Στόχος της διάλεξης θα είναι η καλύτερη κατανόηση μιας συνθήκης εξέτασης αλλά και η στήριξη των υποψήφιων μαθητών και μαθητριών ενόψει των εξετάσεων και, μάλιστα, σε καιρό πανδημίας. Η συζήτηση θα συμπεριλάβει και θέματα εμπλοκής των γονέων στη διαχείριση των εξετάσεων των παιδιών με στόχο την υιοθέτηση εκ μέρους των γονέων πιο λειτουργικών πεποιθήσεων και συμπεριφορών.

Το συγκεκριμένο webinar δεν χρειάζεται (προ)εγγραφή. Μπορείτε να το παρακολουθήσετε μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας Zoom στο ακόλουθο λινκ: Άγχος και διαχείριση εξετάσεων με Meeting ID: 990 0715 5623

Η ψυχολογία είναι παντού στη ζωή μας!

  • Μελετά τρόπους να μεγαλώνουμε καλύτερα τα παιδιά μας
  • Μελετά τις ψυχικές δυσκολίες, τρόπους πρόληψης και θεραπείας
  • Μελετά πώς σκεφτόμαστε
  • Μελετά πώς μαθαίνουμε
  • Μελετά γιατί ξεχνάμε
  • Μελετά πώς παίρνουμε αποφάσεις
  • Μελετά πώς αισθανόμαστε
  • Μελετά πώς συμπεριφερόμαστε
  • Μελετά πώς αλληλεπιδρούμε με τους άλλους ανθρώπους
  • Συμβάλλει στη διαχείριση κρίσεων
  • Συμβάλλει στην καλλιέργεια της ανθεκτικότητας ανθρώπων και κοινοτήτων

Η ψυχολογία μας βοηθά να ζούμε ευτυχισμένοι!

Πηγή: psychology