Τρίκαλα

Νέος υπερηχοτομογράφος στο Γ.Ν.Τρικάλων με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας

Σύγχρονο υπερηχοτομογράφο με τεχνική ελαστογραφίας, αποκτά το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων με χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο νέος εξοπλισμός, προϋπολογισμού 100.000 ευρώ, χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 και η σύμβαση που υπογράφεται μεταξύ του Νοσοκομείου και του αναδόχου,  περιλαμβάνει και τη συντήρηση – λειτουργία  του μηχανήματος για ένα έτος.

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί με 1.176.000  ευρώ την  προμήθεια  ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού για την αναβάθμιση των υποδομών και των  υπηρεσιών υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων. Από το έργο το Νοσοκομείο ωφελείται  με νέα μηχανήματα όπως λαπαροσκοπικά συστήματα,  αξονικό τομογράφο, μηχανήματα αιμοδιήθησης,  μικροσκόπιο συμπαρατήρησης, μονάδα παραγωγής αερίου ιατρικού οξυγόνου κ.α.

«Πολύ πριν την εμφάνιση της πανδημίας του κορωνοιού, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει διαθέσει 70 εκατομμύρια ευρώ για την κτιριακή αναβάθμιση των Νοσοκομείων στη Θεσσαλία και την ενίσχυσή τους με σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό» τονίζει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. « Και στην περίοδο της πανδημίας ενισχύουμε με διαδικασίες εξπρές και επιπλέον πόρους 7 εκατομμυρίων ευρώ το δημόσιο σύστημα υγείας για την αντιμετώπιση του  Covid-19.   Με ολοκληρωμένο σχέδιο,  στρατηγικό σχεδιασμό και σε συνεργασία με την 5η ΥΠΕ, τις διοικήσεις και τους εργαζόμενους στηρίζουμε τα  δημόσια νοσοκομεία και τη δημόσια υγεία στην πράξη και όχι με λόγια.   Βελτιώνουμε  την αποτελεσματικότητα, την προσβασιμότητα και την ανθεκτικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας,  ώστε να  παρέχει τις υπηρεσίες που θέλουν και δικαιούνται όλοι οι Θεσσαλοί πολίτες» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.