Καρδίτσα

Σε προ κορονοϊού επίπεδα η κίνηση στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Η λήξη της καραντίνας, πέραν της δυνατότητας εξόδου, φαίνεται πως έφερε και μείωση της επιφύλαξης των πολιτών, τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με την προσέλευση στο νοσοκομείο Καρδίτσας.

Το προηγούμενο διάστημα η προσέλευση ασθενών στο Σταθμό Α’ Βοηθειών είχε περιοριστεί στο ελάχιστο, γεγονός που δεν οφειλόταν μόνο στον περιορισμό της κυκλοφορίας αλλά και στον φόβο λόγω του κορονοϊού.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν στο KarditsaLive.Net πηγές από το νοσοκομείο Καρδίτσας, ο κορονοϊός μπορεί να μην έφυγε, αλλά ο φόβος περιορίσθηκε και η προσέλευση στις πρώτες βοήθειες, ακόμα και για περιστατικά ήσσονος σημασίας, αυξήθηκε κατά πολύ και θυμίζει τις εποχές προ της πανδημίας.

Βεβαίως από την πλευρά του νοσηλευτικού ιδρύματος τηρούνται όλοι οι κανόνες ασφαλείας και ότι επιτάσσουν τα πρωτόκολλα προφύλαξης τόσο για τους ασθενείς όσο και για το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, αλλά αυτό δεν αναιρεί την αλλαγή ψυχολογίας που καθρεφτίζεται στην ροή των περιστατικών που καταφθάνουν είτε μέσω ΕΚΑΒ, είτε με ιδιωτικά οχήματα.

Εν τω μεταξύ από την προηγούμενη εβδομάδα έχει ξεκινήσει και η τμηματική λειτουργία των εξωτερικών ιατρείων που θα μπουν σε πλήρη λειτουργία σε αυτή που μόλις ξεκίνησε. Τα ημερήσια ραντεβού είναι μέχρι οκτώ και φυσικά και εδώ υπάρχει αυστηρή διαδικασία τήρησης των κανόνων ασφαλείας.

Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως μέχρι σήμερα από τα δείγματα που εστάλησαν προς εξέταση από το νοσοκομείο Καρδίτσας, πέραν του γνωστού ενός, πριν από το Πάσχα, που ήταν θετικό στον κορονοϊό, όλα τα υπόλοιπα ήταν αρνητικά.

Πηγή: KarditsaLive.Net