Εκδηλώσεις

Τηλεδιάλεξη με τίτλο «Η Επιδημία του κορωνοϊού SARS-CoV-2: Μύθοι και Πραγματικότητες»

Ενδιαφέροντα στοιχεία για τους μύθους και τις πραγματικότητες του νέου κορωνοϊού και της νόσου που προκαλεί COVID-19 στην τρέχουσα πανδημία, θα αναλύσει σε τηλεδιάλεξη, ανοικτή στο κοινό, ο Δρ. Ελπιδοφόρος Σωτηριάδης, Διδάσκων στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα «Διοίκηση Μονάδων Υγείας», Σχολή Οικονομικών Επιστημών και Διοίκησης, του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου (ΑΠΚΥ) και Επίκουρος Καθηγητής στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Αραβικών.

Η τηλεδιάλεξη με τίτλο «Η Επιδημία του κορωνοϊού SARSCoV-2: Μύθοι και Πραγματικότητες» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Μαΐου 2020 στις 19:00 και θα μεταδοθεί ζωντανά και διαδικτυακά μέσω των εργαλείων τηλεκπαίδευσης του ΑΠΚΥ στον σύνδεσμο: https://bit.ly/2zg7cmX

Ο Δρ. Σωτηριάδης, με ειδίκευση στην επιδημιολογία, την προληπτική ιατρική και την ιατρική της εργασίας, θα παρουσιάσει τις έννοιες της υγείας, δημόσιας υγείας και προαγωγής της υγείας σε συνάρτηση με τα μικρόβια και την αλληλεπίδρασή τους με τον άνθρωπο, στο πλαίσιο της περίφημης θεωρίας της υγιεινής. Ακόμη, θα αναλύσει τους τρόπους μετάδοσης των μικρο-οργανισμών με στόχο την κατανόηση της τρέχουσας υγειονομικής κρίσης. Τέλος, θα παρουσιάσει χρήσιμα στοιχεία σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού και την επίδρασή του στον γενικό πληθυσμό.