Ελλάδα

Τσιόδρας: Στα 966 τα κρούσματα κορωνοϊού στην Ελλάδα – 28 νεκροί

Συνολικά 74 νέα κρούσματα, 28 νεκροί και 4 ασθενείς που έχουν αποσωληνωθεί είναι ο νεότερος – σημερινός απολογισμός της πανδημίας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός στην Ελλάδα, ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος, εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας.

 

Ο συνολικός αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανέρχεται σε 966, όπως τονίζει ο κ. Τσιόδρας.

Τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα εξακολουθούν να είναι στην Αθήνα. Σύμφωνα με όσα επισημαίνει ο κ. Τσιόδρας, το μεγαλύτερο ποσοστό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων είναι άνδρες. Συνολικά, 66 ασθενείς νοσηλεύονται σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), εκ των οποίων 65 είναι διασωληνωμένοι.

Η πλειονότητα των πολιτών που νοσηλεύονται έχει σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων είναι τα 73 έτη.

Οι συμπολίτες μας που έχουν καταλήξει από το νέο ιό είναι 28, όπως σημειώνει ο κ. Τσιόδρας. Οι 23 ήταν άντρες και οι 5 γυναίκες.

Τέλος, όπως τονίζει ο κ. Τσιόδρας, 52 συμπολίτες μας έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Τσιόδρας: Δεν είναι η ώρα για τα τεστ αντισωμάτων 

«Τα ειδικά τεστ αντισωμάτων δεν συστήνεται να χρησιμοποιηθούν από το γενικό κοινό και δεν είναι διαγνωστικά της νόσου» σημείωσε ο κ. Σωτήρης Τσιόδρας.

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι: «Ένα αρνητικό τεστ στην οξεία φάση της νόσου, σε έναν άνθρωπο με ήπια συμπτώματα μπορεί να δώσει και το λάθος μήνυμα. Μπορεί κάλλιστα να έχει τη νόσο κανείς με αρνητικό τέτοιο τεστ».

Κορωνοϊός: Αποσωληνώθηκαν τέσσερις ασθενείς

Σήμερα, για πρώτη φορά, αποσωληνώθηκαν τέσσερις ασθενείς με Covid-19 στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τρεις ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονταν στο «Σωτηρία» στη μονάδα στην οποία είναι διευθύντρια η κ. Κουτσούκου.

Η κατάστασή τους είχε επιδεινωθεί τις προηγούμενες ημέρες και χρειάστηκε να διασωληνωθούν. Η εξέλιξη όμως ήταν θετική, η κατάστασή τους βελτιώθηκε και οι γιατροί του «Σωτηρία» έκριναν ότι μπορούν να τους αποσωληνώσουν. Και όντως, το έπραξαν με επιτυχία και μάλιστα και οι τρεις τους πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο.

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια νίκη των γιατρών και του υπολοίπου προσωπικού των νοσοκομείων που το τελευταίο διάστημα δίνουν τον δικό τους αγώνα απέναντι σε έναν εν πολλοίς άγνωστο εχθρό.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ετοιμάζονται να αποσωληνωθούν ακόμη δύο ασθενείς με κορωνοϊό που νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο «Σωτηρία».
Να σημειωθεί ότι διασωληνώνονται οι ασθενείς εκείνοι που χρειάζονται περαιτέρω υποστήριξη λόγω των σοβαρών επιπλοκών που προκαλεί ο κορωνοϊός.

Πηγή: healthpharma