Μαγνησία

Διαμορφώθηκαν κλινικές κορωνοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου

Σε χρόνο ρεκόρ δημιουργήθηκε τρίτη Παθολογική Κλινική – Είκοσι γιατροί από τα Κέντρα Υγείας στην υπηρεσία του Αχιλλοπουλείου

Το Νοσοκομείο Βόλου, παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί μόνο ένα θετικό κρούσμα στην περιοχή, κατόπιν οδηγιών του Υπουργείου Υγείας και της 5ης ΥΠΕ φρόντισε να δημιουργήσει νέους χώροι έτοιμους να υποδεχθούν εφόσον χρειαστεί περιστατικά κορονοϊού.

Οι νέοι χώροι δημιουργήθηκαν σε χρόνο ρεκόρ, σε λιγότερο από μία μέρα με τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να αναλαμβάνουν μέχρι και την μετακόμιση ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Την ίδια ώρα εκτός από τις 10 νοσηλεύτριες από το Κέντρο Υγείας Βόλου (πρώην ΠΕΔΥ) στο Αχιλλοπούλειο καταφτάνουν τις επόμενες μέρες 20 γιατροί από τα Κέντρα Υγείας της Μαγνησίας οι οποίοι θα στελεχώσουν το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών και τις Παθολογικές Κλινικές για να συνδράμουν το υπάρχον ιατρικό προσωπικό στην έκτακτη κατάσταση που έχει προκαλέσει η υγειονομική κρίση του κορονοϊού.

 

Αναδιάταξη χώρων – νέες κλινικές

Στο πλαίσιο της αναδιάταξης για να εξασφαλιστούν νέοι χώροι, η Β΄ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Βόλου, η οποία μέχρι προχθές λειτουργούσε στο ισόγειο της παλιάς πτέρυγας του Αχιλλοπουλείου μετακόμισε στον πέμπτο όροφο της νέας πτέρυγας, εκεί όπου μέχρι πρότινος λειτουργούσε η Κλινική ΩΡΛ και η οφθαλμολογική. Όπως αναφέρουν έγκυρες πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ήδη η πτέρυγα έχει εξοπλισθεί και με τον κατάλληλο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, με ταχύτητα εξπρές για τα δεδομένα του ΕΣΥ.

Ετσι «ελευθερώνονται» άλλες 14 κλίνες οι οποίες χρησιμοποιούνταν από τη Β’ Παθολογική και ουσιαστικά δημιουργείται μία τρίτη κλινική στην οποία θα μπορούσαν να νοσηλευτούν «ύποπτα» για κορονοϊό κρούσματα.

«Μακάρι να μην χρειαστούμε τίποτε απ’ όλα αυτά, αλλά εμείς οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμα και για το χειρότερο σενάριο», επισήμανε γιατρός του Αχιλλοπουλείου στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και πρόσθεσε: «Παράλληλα περιμένουμε επιπλέον ενίσχυση στο προσωπικό μας ιατρικό, νοσηλευτικό και άλλων κατηγοριών», πρόσθεσε ο ίδιος.

 

Πηγή: taxydromos.gr