Μαγνησία

Οδηγίες από τον Ιατρικό Σύλλογο Μαγνησίας για προστασία από τον κορονοϊό

Οδηγίες για την προστασία από τον κορονοϊό δίνει με ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Μαγνησίας.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση: «Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.

Ο πόλεμος με τον ύπουλο εχθρό, που λέγεται COVID-19, άρχισε και στην χώρα μας και θα είναι πολυμέτωπος.

Η μέριμνα μας είναι όλο το ιατρικό δυναμικό μας, είτε υπηρετεί στον Κρατικό τομέα, είτε δραστηριοποιείται στον Ιδιωτικό τομέα, να συνεργαστεί και να συντονιστεί όσον το δυνατόν καλύτερα, προκειμένου να έχουμε τις λιγότερες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές και τα λιγότερα προβλήματα στην αντιμετώπιση νοσούντων συνανθρώπων μας.

Έν όψει αυτής της έκτακτης κατάστασης το Δ.Σ. του Ι.Σ.Μ. θα συνεδριάσει την Τρίτη 17 Μαρτίου με την συμμετοχή του Δ.Σ. της Ε.Ι.Ν.Κ.Υ.Μ. (Νοσοκομειακών ιατρών) προκειμένου να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες αποφάσεις που θα βοηθήσουν προς την κατεύθυνση του καλύτερου συντονισμού όλου του Ιατρικού δυναμικού της Μαγνησίας.

Όσον αφορά στις οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ προς τον ιατρικό κλάδο, αυτές προς το παρόν αφορούν σε οδηγίες προς τα Νοσοκομεία και τον τρόπο λειτουργίας τους για τον τρόπο που θα αντιμετωπίσουν τα περιστατικά λοίμωξης από COVID-19.

Για τους ιατρούς του ιδιωτικού τομέα δεν υπάρχουν ακόμη οδηγίες από το Υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ, ενώ υπάρχει ισχυρή πίεση από τους Ιατρικούς Συλλόγους και τον Π.Ι.Σ. προκειμένου να υπάρξει ολοκληρωμένος σχεδιασμός και σε αυτόν τον τομέα και να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα.
Τις επόμενες ημέρες αναμένουμε αυτές τις συγκεκριμένες οδηγίες που διαμορφώνονται σε συνεργασία του Π.Ι.Σ. με το Υπουργείο Υγείας.

Μέχρι τότε οι ελεύθεροι επαγγελματίες συνάδελφοι θα πρέπει να περιορίσουν την δραστηριότητα τους και ανάλογα με την ειδικότητα τους θα πρέπει να ασχολούνται με τα επείγοντα περιστατικά, αναβάλλοντας για αργότερα την αντιμετώπιση μη επειγόντων περιστατικών. Ο λόγος είναι ότι θα πρέπει να προφυλαχθούν οι ίδιοι αλλά και οι ασθενείς τους από πιθανή μόλυνση από τον ιό.

Προτείνεται ιδιαίτερα σε συναδέλφους πρώτης γραμμής να εξαλείψουν την αναμονή ασθενών στα ιατρεία τους και να αποτρέψουν την προσέλευση μη επειγόντων περιστατικών. Επίσης να τηρούν με τον καλύτερο τρόπο τους κανόνες προφύλαξης από την μετάδοση του ιού στους ίδιους αλλά και στους ασθενείς που θα εξετάσουν.

Συστήνουμε ψυχραιμία και συνεχή παρακολούθηση των ανακοινώσεων του Ι.Σ.Μ. του Π.Ι.Σ. και του Υπουργείου Υγείας.

Όλοι μαζί με συνέργειες θα αντιμετωπίσουμε με αποτελεσματικότητα όλα τα προβλήματα που θα παρουσιαστούν.

Ευθύμιος Γ. Τσάμης
Πρόεδρος Ι.Σ.Μ.»

 

Πηγή: ismagnesia.gr