Τρίκαλα

Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση «ΚΑΡ.Π.Α.» στο 4ο ΓΕΛ Τρικάλων

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών του 4ου Γενικού Λυκείου “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης” που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Παρασκευή 21-02-20120,  από τις 10:45 μέχρι τις 13:15.

Στα πλαίσια του εθελοντισμού και σε συνεργασία με τους Εθελοντές Τρικάλων η κ. Ελένη Πολύζου, ιατρός με την εκπαιδεύτρια Ελισάβετ Ευσταθίου μετά από πρόσκληση της Διευθύντριας του 4ου ΓΕΛ «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης» συνέβαλαν στην απόκτηση γνώσεων των μαθητών /τριών, οι οποίοι προσπάθησαν να  κατανοήσουν τα βήματα που σώζουν ζωές. Η παρουσίαση – ενημέρωση έγινε στο αμφιθέατρο του  σχολείου για όλους τους μαθητές του Λυκείου. Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες με βιωματικό τρόπο προσπάθησαν να αποκτήσουν δεξιότητες που είναι χρήσιμες για  όλη τη ζωή.

Έτσι θα μπορέσουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία  μιας ομάδας που θα είναι έτοιμη να προσφέρει βοήθεια όταν, όπου και σε όποιον χρειαστεί πρώτες βοήθειες. Όπως μας ενημέρωσε η κ. Ελένη Πολύζου  έχουμε στην Πόλη μας αρκετούς δημόσιους απινιδωτές και έχουν εκπαιδευτεί χιλιάδες άτομα στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡ.Π.Α.). Αυτό είναι ένα πολύ ελπιδοφόρο μήνυμα, καθώς  ίσως έτσι καταφέρουμε να σώσουμε ένα φίλο μας, ένα  συγγενή μας, τον γείτονά μας γείτονα ή ακόμα έναν συμπολίτη μας. Για τη συγκεκριμένη δράση η Πρόεδρος του Συλλόγου γονέων μας συνεχάρη και μας ευχήθηκε να έχουμε τη δύναμη για την οργάνωση παρόμοιων δράσεων που είναι δεξιότητες ατόμων μιας ανεπτυγμένης και προοδευτικής κοινωνίας.  Στο σχολείο μας έχουμε δρομολογήσει επίσης ενημέρωση των μαθητών και των μαθητριών για «τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα» για την επόμενη εβδομάδα. Επίσης για τον Μάρτη δρομολογείται μια δράση που αφορά την διαχείριση του άγχους των Πανελληνίων εξετάσεων. Πολλά συγχαρητήρια στις εκπαιδεύτριες για την όρεξη, το μεράκι και την θετική διάθεση που μετέδωσαν αμέσως και καθήλωσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες. Η ησυχία που επικράτησε στο αμφιθέατρο οφείλεται στις εθελόντριες που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παιδιών.  Ελένη και Ελισάβετ η σχολική κοινότητα του 4ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων  «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης σας ευχαριστεί θερμά.