ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ

Πως να προστατευτείτε από τον κοροναϊό στα αεροπλάνα

Οι μάσκες και τα γάντια δεν ενδείκνυνται για τους ταξιδιώτες με αεροπλάνο, αλλά το συχνό πλύσιμο των χεριών, σύμφωνα με ιατρικό σύμβουλο των αεροπορικών εταιρειών του κόσμου.

Ακόμη και στα αεροπορικά ταξίδια ισχύουν οι γνωστές συνθήκες καθώς ο ιός δεν μπορεί να επιβιώσει πολύ στα καθίσματα ή  σταυποβραχιόνια, αφού οι ιοί προτιμούν φυσικές επιφάνειες- ανθρώπινα σώματα.

Συνεπώς, μια χειραψία είναι πιο επικίνδυνη, γιατί μπορεί να επιτρέψει την μόλυνση σε μια πτήση, σύμφωνα με τον ιατρός και ιατρικός σύμβουλος της Διεθνούς Ένωσης Αερομεταφορών  David Powell.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τον κ. Powell, ο κίνδυνος σοβαρής ιογενούς λοίμωξης σε αεροσκάφος είναι χαμηλός, αφού η παροχή αέρα σε ένα σύγχρονο αεροπλάνο είναι πιο ασφαλής από μια κινηματογραφική αίθουσα ή ένα κτίριο γραφείων.

«Ο αέρας είναι ένας συνδυασμός φρέσκου αέρα και ανακυκλωμένου αέρα», ο οποίος έρχεται από φίλτρα ακριβώς του ίδιου τύπου που χρησιμοποιούμε σε χειρουργικά, χωρίς ιούς και άλλα σωματίδια.

Ως εκ τούτου, έμφαση θα πρέπει να δίνουμε στην υγιεινή των χεριών, με συχνή πλύση ή απολύμανση και στην αποφυγή αγγίγματος του προσώπου.

Γι αυτό όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε, είναι σημαντικό να καλύψουμε το πρόσωπό μας με το μανίκι μας και στη συνέχεια να απολυμάνουμε τα χέρια μας.

Σε περίπτωση που χρησιμοποιούμε μάσκα θα πρέπει να ελέγχουμε να μην είναι υγρή αφού σε αυτή τη περίπτωση ενθαρρύνεται η ανάπτυξη ιών και βακτηριδίων. Ακόμη, όταν φοράμε γάντια θα πρέπει να προσέχουμε να μην ζεσταθούν και ιδρώσουν τα χέρια μας γιατί ευνοούν την ανάπτυξη των μικροβίων.

Πηγή: virus.com.gr