Καρδίτσα

Ενημερωτική ομιλία για την εθελοντική αιμοδοσία στους Σοφάδες

Την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα  11:00 το πρωί στο Πνευματικό Κέντρο Σοφάδων θα γίνει ενημέρωση – ευαισθητοποίηση με θέμα “Προαγωγή της Εθελοντικής Αιμοδοσίας” . Το εξειδικευμένο προσωπικό του Τμήματος Επισκεπτριών του Γενικού Νοσοκομείου Καρδίτσας θα δώσει έμφαση στην αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας ως πράξη ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και πολιτισμού.

Θα παρουσιαστούν τα οφέλη της αιμοδοσίας για το κοινωνικό σύνολο αλλά και για τον ίδιο τον αιμοδότη, οι προϋποθέσεις που κάποιος θα πρέπει να πληρεί ώστε να μπορεί να αιμοδοτήσει αλλά και η επιτακτική ανάγκη ύπαρξης αποθεμάτων αίματος στην τράπεζα αίματος του Δήμου Σοφάδων ώστε να μπορούν να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες ανάγκες. Για το σκοπό αυτό έχει προγραμματιστεί επίσης εθελοντική αιμοδοσία την Τετάρτη  26 Φεβρουαρίου 2020 στο Κέντρο Υγείας Σοφάδων. 

Καλούνται οι τοπικές αρχές, τα μέλη των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, τα μέλη των αθλητικών και πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής, μαθητές και γονείς,  άνθρωποι κάθε ηλικίας με στόχο να συνδράμουν ώστε η αιμοδοσία να ενταχθεί στη συνείδησή μας ως μια αυτονόητη πράξη προσφοράς κι αγάπης για το συνάνθρωπο.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο ΔΟΠΑΠ Σοφάδων.