Τρίκαλα

Αλληλεγγύη και προσφορά, τα μηνύματα των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στην τρικαλινή νεολαία

Με τον διεθνή πρόεδρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, τον τρικαλινό χειρουργό κ. Χρήστο Χρήστου, η παραμονή Χριστουγέννων στα Τρίκαλα συνδύασε το νόημα της αγάπης με τον εθελοντισμό. Σε ομιλία του, προσκεκλημένος του νεοσύστατου Φόρουμ Νεολαίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων, ο κ. Χρήστου ενθουσίασε τους τρικαλινούς και τις τρικαλινές, κατά βάση μαθητές Λυκείων, που κατέκλυσαν την αίθουσα του οθωμανικού λουτρού στο Μουσείο Τσιτσάνη.

Μαζί τους και ένας άλλος παγκόσμιος τρικαλινός, ο Χρήστος Παπανικολάου, με το παγκόσμιο ρεκόρ του το 1970 στο άλμα επί κοντώ, να αποτελεί έναν σύγχρονο μύθο γενικότερα για τον αθλητισμό και τη σκληρή δουλειά.
Νωρίτερα, ο Δήμαρχος Τρικκαίων και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Δημήτρης Παπαστεργίου αναφέρθηκε στο κατά πόσο υπερήφανοι είναι οι δημότες και οι δημότισσες των Τρικάλων για το έργο του κ. Χρήστου. Και για τον λόγο αυτόν, του απένειμε μια τιμής ένεκεν πλακέτα, για τη συνολική του προσφορά.

Απευθυνόμενος στου νεολαίους, ο τρικαλινός διεθνής πρόεδρος της παγκόσμιας αυτής εθελοντικής οργάνωσης, αναφέρθηκε στο ξεκίνημά του, στις δράσεις του, στους στόχους του και στα όσα – πολύ δύσκολα – αντιμετωπίζει στις ανά την υφήλιο αποστολές και δράσεις.
Επόμενο ήταν, στον διάλογο που ακολούθησε με τους νέους, να συζητηθούν όλα όσα σχετίζονται με τα προβλήματα αυτά και με τη γενικότερη προσωπική στάση του καθενός απέναντι στην αλληλεγγύη. Όπως τόνισε ο κ. Χρήστου, «σημασία έχει να στηρίζεις ανθρώπους και να στηρίζεται από αυτούς».
Ο διάλογος συνεχίστηκε και με παρεμβάσεις των κάπως μεγαλύτερων σε ηλικία, για ζητήματα γενικότερα με το προσφυγικό.


Τον γενικό συντονισμό είχαν οι Ολγα Αντωνίου και Νίκος Μουστάκας
Το Φόρουμ Νεολαίας με την πρώτη του αυτή εκδήλωση επεδίωξε να απευθύνει έμπρακτο κάλεσμα προς τη νεολαία των Τρικάλων, για οργάνωση σε μια προσπάθεια να φανούν και να γίνουν πράξη οι επιθυμίες των νέων.