Ελλάδα

Διοικητές νοσοκομείων: Η τελική λίστα – Παραιτήσεις και ανακλήσεις διορισμών

Την τελική λίστα με τις νέες διοικήσεις των νοσοκομείων έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, το βράδυ της Δευτέρας (23/12/2019).

Σε σχέση με τον αρχικό κατάλογο, υπάρχουν 13 αλλαγές. Ειδικότερα, έξι από τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που είχαν επιλεγεί, υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους οι οποίες έγιναν αποδεκτές. Υπενθυμίζεται ότι μεταξύ αυτών, ήταν και περιπτώσεις που είχαν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων όπως αυτή του ηλικιωμένου πολιτευτή της ΝΔ στη Λάρισα. Οι νέοι οι οποίοι ορίζονται στις θέσεις των παραιτηθέντων, επιλέγησαν βάσει της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας.

Επίσης, ανακλήθηκε η εντολή διορισμού επτά διοικητών και αναπληρωτών διοικητών και ορίζονται στη θέση τους νέοι, πάλι εκ της αξιολογικής κατάταξης της Επιτροπής. Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, στην τελική επιλογή περιλαμβάνονται τα ονόματα τα οποία βρίσκονταν στην κορυφή της λίστας με τους υποψηφίους για κάθε νοσηλευτικό ίδρυμα.

Στο σύνολο των 111 διοικητών και αναπληρωτών διοικητών νοσοκομείων, το 77% είναι κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών και διδακτορικών. Το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 80% για τους διοικητές των μεγάλων νοσοκομείων.

Το υπουργείο Υγείας επισημαίνει, τέλος, πως σύμφωνα με το νόμο 4633/2019 άρθρο 35, που ψηφίστηκε πρόσφατα, όλοι οι διοικητές θα υπογράψουν συμβόλαιο αποδοτικότητας, βάσει του οποίου θα αξιολογούνται τακτικά για το έργο τους, με συγκεκριμένους ποιοτικούς και ποσοτικούς στόχους και θα κρίνονται για την επάρκεια και την αποτελεσματικότητα τους. Σε περίπτωση που κριθούν ανεπαρκείς στην αξιολόγηση, η οποία θα επαναλαμβάνεται ανά τρίμηνο, θα απολύονται αυτοδίκαια, όπως έχει τονίσει ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Δείτε εδώ όλα τα ονόματα:

ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ ΕΣΥ

Πηγή: newsbomb