Ελλάδα

900 ογκολογικοί ασθενείς παρέλαβαν τον Νοέμβριο φάρμακα από ιδιωτικές κλινικές

Στους 900 ανήλθε ο αριθμός των πασχόντων από καρκίνο, που παρέλαβαν τον Νοέμβριο τα φάρμακά τους από ιδιωτικές κλινικές.

Το μέτρο ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, με σκοπό να περιοριστούν οι ουρές και η ταλαιπωρία των ασθενών ή των συνοδών τους στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε την Τετάρτη πως σκοπός είναι να μπει ένα τέρμα στις ουρές της ντροπής στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ για τις ευπαθείς ομάδες και τους βαρέως πάσχοντες:

“Η διάθεση των ογκολογικών φαρμάκων γίνεται απευθείας στις κλινικές, όπου εξουσιοδοτημένοι υπάλληλοι έχουν φροντίσει να προμηθευτούν από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ τα σκευάσματα για λογαριασμό των ασθενών.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι το μήνα Νοέμβριο, πάνω από 900 συμπολίτες μας πήραν τα φάρμακά τους, χωρίς ταλαιπωρία για αυτούς και τις οικογένειές τους και χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, σε 11 συμβεβλημένες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής”.

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, το πρώτο βήμα έχει γίνει, ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα αναμένεται να επεκταθεί σε περισσότερες ιδιωτικές κλινικές της Αττικής, αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας που θα υπάρξει ανάγκη.

Επίσης, έπειτα από συμφωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο (ΠΦΣ), από τις αρχές του 2020 οι περιπατητικοί ογκολογικοί ασθενείς και οι πάσχοντες από σκλήρυνση κατά πλάκας, θα λαμβάνουν τα φάρμακά τους από τα φαρμακεία της γειτονιάς τους.

Πηγή: iatronet.gr