ΛΑΡΙΣΑ

Ενημερωτική εκδήλωση για την αποκατάσταση μετά από ένα ατύχημα ή ασθένεια στη Λάρισα

Η Εθελοντική Ομάδα ΣΤΗΡΙΞΗ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων,διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση  με τίτλο “ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Από τον θάνατο στη ζωή” την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου στις 18:00, στο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο.

Η αποκατάσταση από ένα συμβάν (ατύχημα ή ασθένεια) είναι μια δύσκολη διαδρομή με πρωταγωνιστές το θύμα και τους επιστήμονες που αναλαμβάνουν την επαναφορά του στην φυσιολογική ζωή.

 

Ομιλητές:

Δήμητρα Μαλάκου (Φυσίατρος): Μακροχρόνια πορεία αποκατάστασης μετά από σοβαρή εγκεφαλική βλάβη.

Κώστας Πουρνάρας (Φυσικοθεραπευτής): Μακροχρόνια πορεία αποκατάστασης μετά από σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Φυσικοθεραπεία.

Ολυμπία Καλαμπαλίκη (Ψυχολόγος): Μακροχρόνια πορεία αποκατάστασης μετά από σοβαρή εγκεφαλική βλάβη. Ψυχολογική υποστήριξη- προσέγγιση.

Την εκδήλωση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Γιάννης Τσιάτσιος.

Η βραδιά είναι αφιερωμένη στον Λαρισαίο τετραπληγικό μουσικό Βασίλη Πιπέρη και στον αγώνα του για την πλήρη αποκατάστασή του.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ σε όλους τους παρισταμένους θα διανεμηθεί ΔΩΡΕΑΝ το βιβλίο της Άννας Κορτέση  «Μεταξύ σοβαρού και αστείου».

Στο βιβλίο κεντρικός ήρωας είναι ο Βασίλης Πιπέρης και αναφέρεται στην περιπέτειά του, όπως ο ίδιος τη βίωσε και την περιγράφει.

 

Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει η ίδια η συγγραφέας του, Άννα Κορτέση, η οποία θα υπογράψει και τα βιβλία της.

Μήνυμα ψυχικής δύναμης και αισιοδοξίας θα απευθύνει και ο τιμώμενος της βραδιάς Βασίλης Πιπέρης.

Μια εκδήλωση στην οποία η επιστημονική και η ανθρώπινη προσέγγιση της δύσκολης περιόδου της αποκατάστασης, κάθε ανθρώπου που είχε την ατυχία να περάσει αυτό το στάδιο, δένουν αρμονικά.

 

Η Εθελοντική Ομάδα ΣΤΗΡΙΞΗ σας καλεί όλους να την παρακολουθήσετε, γιατί η γνώση είναι δύναμη.