Μαγνησία

Ανοιχτή εκδήλωση από το Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου για τους ανθρώπους που ακούνε φωνές

Την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 18:00μμ στο Πολιτιστικό Κέντρο Ν.Ιωνιας θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα: #Ακούμε_Φωνές_Δίνουμε_Νόημα_στις_Φωνές_μας

Είναι μια Ανοιχτή Εκδήλωση στο Βόλο του Δικτύου Ανθρώπων που ακούνε Φωνές.

Το Δίκτυο Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές Αθήνας με την υποστήριξη του Κέντρο Ψυχικής Υγείας Βόλου διοργανώνει ανοιχτή εκδήλωση ενημέρωσης πάνω στο Δίκτυο Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές, την 15 Νοεμβρίου 2019. Στα πλαίσια της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του Δικτύου των Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές από μέλη του Δικτύου της Αθήνας, βιωματικά εργαστήρια που αφορούν την κατανόηση του νοήματος των φωνών, και συζήτηση γύρω από τις ομάδες αυτοβοήθειας.

Το Ελληνικό Δίκτυο Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές αποτελεί μέρος του Διεθνούς Δικτύου Ανθρώπων που Ακούνε Φωνές (Intervoice), ένα παγκόσμιο κίνημα που πρεσβεύει ότι το άκουσμα των φωνών, η θέαση οραμάτων και άλλες ασυνήθιστες εμπειρίες είναι εμπειρίες που έχουν νόημα και μπορούν να κατανοηθούν με πολλούς τρόπους. Το άκουσμα των φωνών δεν είναι από μόνο του σύμπτωμα μιας ασθένειας, όμως οι δυσκολίες στη διαχείριση των φωνών μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη δυσφορία στο άτομο και στον κοινωνικό του περίγυρο.Στην Ελλάδα οι ομάδες αυτοβοήθειας του Δικτύου έχουν μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και αυτό-οργανωμένη δομή. Παραπάνω πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του Ελληνικού Δικτύου http://www.hearingvoices.gr/ και του διεθνούς Δικτύου.

Η εκδήλωση απευθύνεται σε ανθρώπους που ακούνε φωνές ή έχουν ασυνήθιστες πεποιθήσεις, σε συγγενείς και φίλους ανθρώπων που ακούνε φωνές ή έχουν ασυνήθιστες πεποιθήσεις, σε επαγγελματίες ψυχικής υγείας και σε όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα γι’ αυτές τις εμπειρίες.

Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ