Εκδηλώσεις, ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΥΓΕΙΑ, Μαγνησία

«Αυτιστικός ή άνθρωπος του Θεού σιωπηλός;» – Ημερίδα το Σάββατο στο Βόλο

Ημερίδα με τίτλο «Αυτιστικός ή άνθρωπος του Θεού σιωπηλός;» διοργανώνεται το Σάββατο 9 Νοεμβρίου στις 6.30 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος.

Την εκδήλωση διοργανώνουν ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό και Ειδικές Ανάγκες «Η Αγία Σκέπη» σε συνεργασία με το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων «Ιππόκαμπος» Ν. Μαγνησίας υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος & Αλμυρού.

Εισηγητές είναι οι:

Μαρία Λευτάκη, κοινωνική λειτουργός, αντιπρόεδρος του Συλλόγου «Η ΑΓΙΑ ΣΚΕΠΗ»,
Πέτρος Μπέλλος , κοινωνικός θεολόγος, πρόεδρος Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ», μέλος Γενικού Συμβουλίου Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (ΕΟΚΑ), μέλος Διοικητικού Συμβουλίου Εταιρείας Κοινωνικής Παρέμβασης και Πολιτισμού Περιφέρειας Θεσσαλίας,
Νίκος Βαραλής , διευθυντής της ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, του Ρ/Σ της Μητροπόλεως Δημητριάδος.

Η εσπερίδα θα διανθιστεί μουσικά από την ερμηνεύτρια, ειδική παιδαγωγό Αθηνά Χιώτη με συνοδό στο πιάνο και στη φωνή τον Γιώργο Μπελίρη, μουσικό, νομικό, δημοσιογράφο, παρουσιαστή της εκπομπής «Εκτη αίσθηση» στην ΕΡΤ3. Ο Γιώργος Μπελίρης είναι ο πρώτος τυφλός παρουσιαστής σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Την εκδήλωση θα συντονίσει η Μαρία Κασαμπαλάκου συγγραφέας, εικαστικός, πρόεδρος του Συλλόγου «Η Αγία Σκέπη». Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ ο χώρος έχει πρόσβαση σε Αμεα.